2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Duyurusu

Yayın Tarihi | 22 July 2024, Monday

2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları Hakkında

Üniversitemiz 2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı yatay geçiş başvuruları, ekte belirtilen kontenjanlar çerçevesinde ONLINE (Çevrimiçi) olarak yapılacaktır. Başvuru takvimi, kontenjanlar ve mevzuat bilgileri duyuru ekindedir. Başvuru sürecinde gerekli belgeler pdf formatında başvuru sistemine yüklenecektir.

Başvuru Linki: https://prg.mehmetakif.edu.tr/YatayGecisBasvuruFormu/   (Başvuru Sayfası 1 Ağustos 2024 tarihinde aktif olacaktır.)

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:
1- Not Ortalaması ile;
Genel Ağırlıklı Not Ortalamasıyla;
•    Kurumlar Arası (Yurt İçi) Aynı Programa,
•    Genel Ağırlıklı Not Ortalamasıyla Yurt Dışı Yükseköğretim kurumlarından T.C. uyruklu öğrenciler;
•    Kurumlar Arası (Yurt Dışı) Aynı Programa, Genel Ağırlıklı Not Ortalamasıyla; Kurum İçi Aynı Programa, ·
 2- Merkezi Yerleştirme Puanıyla ( EK Madde 1); Aynı veya Farklı Programa yapılır.

BAŞVURU TARİHLERİ:
 Merkezi Yerleştirme Puanı (EK MADDE-1) ile aynı veya farklı programa yatay geçiş başvuruları 01 Ağustos – 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile “Yurt içi”, “Yurt dışı” ve “Kurum İçi” yatay geçiş başvuruları 22 Ağustos 2024 – 29 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

BAŞVURU EVRAKLARI:
1.    ÖSYM sınav sonuç belgesi (Tüm puan türlerinin olduğu belge)
2.    ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi
3.    Onaylı öğrenci belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge de kabul edilir.)
4.    Onaylı transkript belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge de kabul edilir.)
5.    Disiplin durumunu belirten onaylı belge (Transkript Belgesi veya Öğrenci Belgesi üzerinde belirtilmiş ise aynı belge kabul edilir.)
6.    Ders içerikleri (Kayıtlı olduğu Üniversitenin ders içerikleri bulunan sayfanın linkini yazacaklardır.)
7.    Başarı bakımından %10’a girdiğine dair belge (İkinci öğretimden, birinci öğretime başvuru yapan öğrenciler yükleyecektir.)
8.    Yatay geçiş yapmasına engel bir durum bulunmadığına ve daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapılmadığına dair yazı.
9.    Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin daha önce geldiği okulda hazırlık sınıfını geçtiğine ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğer kabul edilen ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından geçer düzeyde bir puan aldığına dair belge. (Varsa)
Tüm belgeler pdf formatında olmalıdır.