Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Yayın Tarihi | 23 July 2024, Tuesday

Değerli Basın Mensubu Arkadaşım,

 

24 Temmuz, Türk basın tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olarak, basına sansürün kaldırılışının 116. yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle, toplum için haber peşinde koşan, gerçekleri araştıran ve bilgiyi doğru şekilde ileten siz değerli gazetecilere minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. 

 

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasını sağlayarak önemli bir toplumsal görev üstlenmektedir. Sizlerin, meslek ahlakına ve etik kurallara bağlı kalarak yürüttüğünüz bu görev, basının güvenilirliğini ve saygınlığını artırmaktadır. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görev yapan basın mensupları, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışarak toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme ve aydınlatma misyonunu üstlenmektedir.  

 

Şehrimizin göz bebeği ve tüm Burdur halkının ortak değeri olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin kurumsal itibarı noktasında gösterdiğiniz özen için bilhassa teşekkür ediyorum. Toplumun hassasiyetlerine gösterdiğiniz duyarlılık ve iyi niyetle yürüttüğünüz bu önemli görevde siz değerli emekçilere minnettarız. Üniversite olarak, eğitime ve bilime verdiğimiz önem doğrultusunda, basının da toplumun aydınlanmasındaki rolü çok değerli bulunmakta ve takdir edilmektedir. 

 

Üniversiteler olarak bizler, toplumun bilgiye erişimini sağlamak ve bu bilgiyi çoğaltmak adına çalışmalarımızı sürdürürken, siz basın mensuplarının da bu bilgiyi yayma ve kamuoyunu bilgilendirme çabaları takdirle izlemekteyiz. Eğitimin ve bilimin gelişmesi, toplumsal barışın ve huzurun korunmasına katkı sağlayacak şekilde, objektif ve sorumlu habercilik anlayışıyla mümkün olmaktadır. 

 

Üniversite imajımıza yaptığınız önemli katkılar için ayrıca teşekkür eder, bu özel gün vesilesiyle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı kutlar, meslek hayatınızda başarılar dilerim.

 

Sevgi ve saygılarımla,

 

Prof. Dr. Hüseyin Dalgar

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü