2024 Sağlık Bilimleri Fakültesi Yaz Okulu Kesin Kayıt ve Kontenjanları Hakkında

Yayın Tarihi | 16 July 2024, Tuesday

Değerli Öğrencilerimiz,

 

Üniversitemiz, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin her bir yanından özellikle mezuniyet aşamasında olan öğrencilerimize yaz okulu imkânı sağlamak için çaba ve özveri göstermiştir. Ancak geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl Ulusal Staj Programı kapsamında tahmin edilenden çok daha fazla öğrencinin ilimizdeki hastanelere yerleştirilmesi nedeniyle, hastane yönetimi tarafından Yaz Okulu kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından açılması planlanan uygulamalı dersler için en fazla 40 öğrencinin kabul edilebileceği yaz okulu ön başvuru tarihinin bitişine çok az bir zaman kala Rektörlüğümüze bildirilmiştir. Bu nedenle devlet hastanemiz tarafından alınan ilgili karar doğrultusunda söz konusu uygulamalı dersler için yaz okulu açılmama kararı verilmiş ve ilgili karar duyurulmuştur. 

 

Ancak öğrencilerimizden gelen yoğun talepler nedeniyle, öncelikle üniversitemiz öğrencileri ve başvuru yapan son sınıf öğrencilerinden başlamak üzere, öğrencilerimize daha fazla kontenjan sağlamak için Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve Burdur Devlet Hastanesi ile yeniden görüşmeler yapılmıştır. Üniversitemiz ve ilgili bölüm akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımız, eğitim kalitesinin korunması adına tüm sınırlarını zorlamışlardır. Her ne kadar mali açıdan sürdürülebilir olmasa da öğrencilerimiz tarafından yoğun olarak talep edilen Sağlık Bilimleri Fakültemizin aşağıda belirtilen 5 dersinin her biri için 50 kişilik kontenjan ile açılmasına karar verilmiştir.

 

1. İç Hastalıkları Hemşireliği (Burdur Merkez)

2. Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği (Burdur Merkez)

3. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği (Burdur Merkez)

4. Halk Sağlığı Hemşireliği (Burdur Merkez)

5. Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği (Bucak Merkez)

 

Her bir ders için belirlenen 50 kişilik kontenjana ön başvuruda bulunan öğrenciler arasından aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre kesin kayıt yapılacaktır:

 

1. Ön başvuru yapmış olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri,

2. Ön başvuru yapmış olan diğer üniversitelerin 4. Sınıf öğrencileri (kontenjandan fazla 4. Sınıf öğrencisi olması durumunda başvuru sırası dikkate alınacaktır),

3. Ön başvuru yapmış olan diğer üniversitelerin 3. Sınıf öğrencileri (kontenjandan fazla 3. Sınıf öğrencisi olması durumunda başvuru sırası dikkate alınacaktır),

4. Ön başvuru yapmış olan diğer üniversitelerin 2. Sınıf öğrencileri (kontenjandan fazla 2. Sınıf öğrencisi olması durumunda başvuru sırası dikkate alınacaktır),

5. Ön başvuru yapmış olan diğer üniversitelerin 1. Sınıf öğrencileri (kontenjandan fazla 1. Sınıf öğrencisi olması durumunda başvuru sırası dikkate alınacaktır).

 

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin listesi 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü ilan edilecek olup, ders programları en kısa sürede duyurulacaktır. Özellikle mezuniyet aşamasında olan ve KPSS sınavına giren öğrencilerimizin durumu gözetilerek tüm şartlar zorlanarak yukarıda belirtilen derslerin açılması kararlaştırılmıştır.  Bu derslerin dışında yeni bir dersin açılması veya açılan derslerde kontenjan artışı yapılması mümkün bulunmamaktadır. Açılan derslere kesin kayıt hakkı kazanamayan veya kendi isteğiyle kesin kayıt hakkından feragat eden öğrencilerimizin ön başvuru ücretleri en kısa zamanda iade edilecektir. 

 

Üniversitemizin inisiyatifi dışında ortaya çıkan bu durum karşısında gösterdiğimiz çözüm odaklı çabaların anlayışla karşılanmasını beklediğimizi ifade eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi