Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Yayın Tarihi | 14 July 2024, Sunday

Ülkemizin demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve demokrasisine yönelik hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin üzerinden sekiz yıl geçti. O karanlık gece, milletimizin topyekûn direnişi ve kararlılığı ile sabahın seherine bağımsızlığımızı koruyarak erişebilmiştir. Bu vesileyle, demokrasimiz uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine yapılan bu saldırı, demokrasimizin gücünü ve milletimizin birlik ve beraberliğinin sarsılmazlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. “Çanakkale ruhunu 100 yıl sonra kaybetmemiş bir millet” olarak, o gece meydanlara inen iman dolu cesur yürekler, darbecilere karşı gösterdikleri cesaret ve fedakarlıkla tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde “Meydanlar milletindir” diyerek darbecilere karşı duran halkımız, tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergilemiştir. Abdest alıp eşi ile vedalaşan yiğitler, demokrasimize sahip çıkma kararlılığı ile bir kez daha tarih yazmışlardır.

Üniversitemiz olarak, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve bu önemli günü unutturmamak adına çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Akademik çalışmalarımız ve etkinliklerimizle genç nesillerimize demokrasi bilincini aşılamayı, milletimizin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin ve personelimizin bu bilinçle hareket etmeleri, ülkemizin geleceği adına büyük bir önem arz etmektedir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, ülkemizin bağımsızlığı ve demokrasisi için mücadele eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Demokrasi ve milli birlik ruhunun ilelebet yaşatılması temennisiyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Hüseyin DALGAR