MAKÜ öğrencileri gastronomi alanında ‘Yılın En İyi Üniversite Ekibi’ seçildi
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri 14-17 Kasım 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “Gastro Antalya 2024: Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması” etkinliğinde “Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması” ödülü de dahil olmak üzere bir çok başarıya imza attılar.
Yayın Tarihi | 18 November 2024, Monday
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri 14-17 Kasım 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “Gastro Antalya 2024: Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması” etkinliğinde “Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması” ödülü de dahil olmak üzere bir çok başarıya imza attılar.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İlhan Avcu danışmanlığında yarışmaya katılan MAKÜ’lü öğrenciler, sergiledikleri üstün performans ile Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması’nde birincilik ödülü aldılar. Bu prestijli ödülle birlikte madalya ve kupa kazanarak MAKÜ’nün gururu oldular.
Uluslararası Rekabette Zirveye Çıktılar
Dünyanın dört bir yanından 40 ülkenin ünlü şeflerinin ve 4000 katılımcının yer aldığı uluslararası gastronomi yarışmasında, MAKÜ öğrencileri dört farklı kategoride yarışarak yeteneklerini sergiledi:
Hikmet Özel, “Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı” kategorisinde altın madalya kazanırken, Can Arman, “Üniversite Öğrenci Aşçı Balık Yarışması” kategorisinde altın madalyaya ulaştı. Furkan Yılmaz, Mustafa Ertuğrul Uraz ve Nesibe Halenur Al, “Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” ve “Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması” kategorilerinde birincilik elde ederek altın madalya ve kupa kazandılar.
MAKÜ, Geleceğin Şeflerini Yetiştiriyor
Elde edilen bu başarı hakkında açıklama yapan Öğr. Gör. İlhan Avcu, öğrencilerinin disiplinli çalışmaları ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde bu ödülleri kazandığını ifade etti. Avcu, “Bu gurur, sadece öğrencilerimizin değil, aynı zamanda üniversitemizin vizyonunun da bir sonucudur. Geleceğin şeflerini yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Bir Ödül de Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerine Geldi
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Aşçılık Programı Öğrencileri de "Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışmasında" Gümüş Madalya Aldı.
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Antalyada gerçekleştirilen Gastro Antalya 2024 Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşmasına katıldı.
“Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması” Ödülü MAKÜ’ye Verildi
Öğr. Gör. Muhammed Haykır ve Öğr. Gör. Yunus Baygül'ün destekleriyle yarışmaya hazırlanan öğrenciler "Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması", "Üniversite Düzeyi Öğrenci Balık Tabağı" ve "Pizza" kategorilerinde kupa ve madalyalar alarak MAKÜ’yü gururlandırdılar.
“Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışmasında” Zeynep Uysal, Göknil İnceoğlu ve Gamzegül Bağiçi gümüş madalya, Pizza kategorisinde Mahmut Kıllı altın madalya ve Üniversite Düzeyi Öğrenci Balık Tabağı yarışmasında Göknil İnceoğlu gümüş madalya aldılar.