Üniversitemizde, akademik ve idari personel ile öğrencilerin öğle yemeği hizmeti, mevsime göre gerekli kalori ihtiyacı hesaplanarak herkesin eşit şartlarda öncelik sahibi olduğu ferah mekânlarda, temiz ve kaliteli yemek olanağı sunulmaktadır. Yemeklerimiz, hijyenik koşullarda, kaliteli ve gıda güvenliğine uygun ürünler kullanılarak dört çeşitten oluşmaktadır.
Avşar Han Yemekhanelerinde yemek üretimi yapılmaktadır. Burada yapılan yemekler;
Avşarhan Yemekhanesinde
Merkez Yerleşkesi Yemekhanesinde
İlahiyat Fakültesi Yemekhanesinde
Rektörlük Binası Yemekhanesinde taşımalı olarak sunulmaktadır.
Bucak İlçe Yemekhanelerinde ise ;
Bucak Hikmet Tolunay MYO yemekhanesinde yemek üretimi yapılmaktadır. Burada yapılan yemekler;
Bucak Sağlık Yüksekokulu,
Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu yemekhanesinde sunulmaktadır.
Ağlasun, Altınyayla, Çavdır, Gölhisar ve Tefenni İlçelerindeki akademik ve idari personel ile öğrencilerin öğle yemeği hizmeti, “Hizmet Alımı Yoluyla” ihale yapılarak yüklenici firmalar tarafından sunulmaktadır.
Avşarhan Yemekhanesi, İstiklal Yerleşkemizde aynı anda 3 binden fazla kişiye hizmet vermektedir. Öğrenciler, tüm bu hizmetlerden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yemekhane Kartı ile yararlanabilirler. Üniversitemizde ayrıca tüm fakülteler ve yüksekokullarda kantinler bulunmaktadır.