"ÖDEMER: MAKÜ’de Öğrenci Merkezli Yönetim ve Eğitim Anlayışı"

Yayın Tarihi | 28 March 2024, Thursday

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini önceliklendiren yenilikçi bir eğitim modeli sunar. Bu modelin kalbinde, "Öğrenci Destek Merkezi (ÖDEMER)" yer alır. ÖDEMER, öğrencilerin görüşlerini, önerilerini ve endişelerini üst yönetimle doğrudan paylaşabilmelerini sağlayan bir platformdur. Bu, üniversitenin şeffaf ve öğrenci odaklı yönetim anlayışının somut bir ifadesidir.

ÖDEMER aracılığıyla sunulan açık kapı politikası, öğrencilerin kendilerini değerli hissetmelerine ve fikirlerinin üniversitenin yönetim katmanları tarafından dikkate alındığını bilmelerine olanak tanır. Bu sistem sayesinde öğrenci geribildirimleri sadece kaydedilmiyor, aynı zamanda rektör tarafından ilgili yönetim kademelerine iletildikten sonra hızla eyleme dönüştürülüyor. Bu süreç, öğrenci memnuniyetinde ve eğitim kalitesinde sürekli iyileşmeler sağlıyor.

Yüksek orandaki geri dönüş istatistikleri, MAKÜ'nün öğrenci geribildirimlerini ne kadar ciddiye aldığını ve karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik hızlı ve etkin adımlar attığını gösteriyor. ÖDEMER, MAKÜ'nün yönetim açıklığı ve ulaşılabilirliğinin en belirgin örneklerinden biri olarak, öğrencilere yönelik birinci sınıf bir destek ve geri bildirim mekanizması sunar.

Öğrenci Destek Merkezi (ÖDEMER) ile sağlanan bu dinamik etkileşim, MAKÜ'ye öğrenci memnuniyetini sadece bir hedef değil, aynı zamanda eğitim ve yönetim kalitesinin en önemli göstergesi olarak benimsetir. MAKÜ'de her karar, öğrenci merkezli bir düşünce yapısıyla alınır, böylece her öğrenci değerli hisseder ve eğitim yolculuğunda aktif bir rol oynar.

MAKÜ ve ÖDEMER aracılığıyla sunulan bu öğrenci merkezli yaklaşım, sizin de sesinizin duyulduğu, fikirlerinizin önemsendiği ve başarınız için her türlü desteğin sağlandığı bir üniversite deneyimi arıyorsanız, ideal bir tercihtir. Burada, sadece bir diploma değil, aynı zamanda değer gören ve desteklenen bir birey olarak mezun olursunuz.