"MAKÜ Kütüphanesi: Bilginin Sınırsız Dünyasına Açılan Kapı"

Yayın Tarihi | 28 March 2024, Thursday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) bünyesinde barındırdığı, bölgenin en yeni ve en büyük kütüphanesi, öğrencilere ve akademisyenlere akademik bir zenginlik ve konforlu bir çalışma alanı sunuyor. 10.000 metrekarelik geniş bir alana yayılan ve 1000 kişilik oturma kapasitesine sahip olan kütüphanemiz, kesintisiz bilgiye erişim imkanıyla 7/24 hizmet veriyor.

Kütüphanemiz, 85 bin basılı kitap ve 300 bin e-kitaplık devasa bir koleksiyonla, bilgiye ulaşmada hiçbir sınır tanımıyor. Öğrencilerimiz, üyelik işlemlerini kolaylıkla online yaparak, aradıkları kaynaklara hızla erişebilirler. Her öğrenci için eşit öğrenim fırsatları yaratmayı amaçlayan engelsiz erişim birimimiz, görme engelli öğrencilerimizin de bilgiye sorunsuzca ulaşabilmelerini sağlıyor.

Kütüphanemizde yer alan bireysel çalışma odaları, bilgisayar salonu ve kullanıcı eğitimleri, öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin araştırma ve öğrenme süreçlerini destekleyip kolaylaştırıyor. Özelleştirilmiş alanlarımız, özellikle mühendislik ve mimarlık öğrencilerimiz için tasarlanmış çizim masaları ile disiplinlerarası çalışmaları teşvik ediyor. Kütüphanemizin veri tabanlarına kampüs dışından erişim imkanı da öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın her yerden bilgiye ulaşabilmelerini sağlıyor.

Kütüphanemizin içinde bulunan dört ayrı konferans salonu ve hem kişisel hem de grup çalışmalarına uygun localar, esnek ve çeşitli çalışma ortamları sunarak öğrencilerimizin verimliliğini maksimize ediyor. Ayrıca, öğrencilerimizin ders çalışma ortamını daha konforlu hale getiren polar örtülerin ödünç verilmesi, sınav dönemlerinde çorba ikramı gibi özel hizmetlerimiz, onların yoğun dönemlerde bile kendilerini desteklenmiş ve motive edilmiş hissetmelerini sağlıyor.

MAKÜ Kütüphanesi, öğrencilerin ve akademisyenlerin bilgiye erişimlerini kolaylaştıran, akademik başarılarına ilham veren ve geniş kaynaklarıyla eğitime değer katan bir merkezdir. Burada, öğrencilerimiz sadece ders çalışmakla kalmaz, aynı zamanda engelsiz erişim olanakları sayesinde herkes için eşit eğitim fırsatları yaratan, bilgi ve becerilerini genişletme imkanı bulurlar. Bu, neden MAKÜ'ye gelinmesi gerektiğinin güçlü bir kanıtıdır.