MAKÜ: Uygulamalı Eğitimle Hızlı İstihdam

Yayın Tarihi | 28 March 2024, Thursday

Hayal et; üniversitedeyken sınıfın dışında, gerçek dünya deneyimleriyle dolu bir eğitim alıyorsun. Ders kitaplarından alınan bilgileri gerçek iş yaşamında uygulama fırsatı buluyorsun. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tam da bu vizyonla, öğrencilerine sadece teorik bilgi değil, değerli iş tecrübeleri sunarak onları geleceğe hazırlıyor. "Çalışan öğrenci modellemesi" ile eğitimde özgün bir model MAKÜ, öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca gerçek iş ortamlarında çalışmalarını sağlayarak, mezuniyet öncesi paha biçilmez deneyimler kazandırıyor.

Bu yolculukta, meslek yüksekokullarında "3 dönem okul + 1 dönem sektör", fakültelerde ise "7 dönem okul + 1 dönem sektör" veya "6 dönem okul + 2 dönem sektör" gibi uygulamalı eğitim programlarıyla, akademik bilginizi doğrudan sektörel deneyimlerle pekiştirme şansı elde ediyorsunuz. Bu, sadece bilgiyi öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda onu gerçek dünyada nasıl uygulayacağınızı da öğrenmeniz demek.

Veterinerlikten turizme, mühendislikten spor bilimlerine kadar her alanda, öğrencilerimize özel olarak tasarlanmış uygulama alanları bulunuyor. Veteriner fakültesi öğrencilerimiz, her türlü hayvan için geniş çiftlikler ve büyük bir hayvan hastanesi ile pratik deneyim kazanırken; Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz, 15.000 kişilik stadyum altındaki neredeyse her spor dalına uygun salon ve sahalarda yeteneklerini geliştiriyor. Turizm ve aşçılık öğrencilerimiz ise sırasıyla beş yıldızlı bir otelde ve modern uygulama mutfaklarında gerçek dünya becerilerini geliştirebilir ve keskinleştirebilir.

MAKÜ'de eğitim, sizlere sadece bir diploma değil, aynı zamanda mezuniyet sonrası iş bulma sürecinizi kolaylaştıracak, iş dünyasına hızlı bir geçiş yapmanızı sağlayacak gerçekçi ve uygulamalı bir deneyim sunar. Üniversitemizin %50’nin üzerindeki istihdam oranı, eğitim kalitemizin ve öğrencilerimize sunduğumuz fırsatların kanıtıdır.

Geleceğin profesyonelleri olarak siz değerli öğrenciler, MAKÜ'de sadece bir meslek öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda bu mesleği nasıl en iyi şekilde icra edeceğinizi de öğreneceksiniz. Burada edindiğiniz bilgiler ve deneyimler, sizleri geleceğin zorluklarına karşı donanımlı hale getirecek. Bu yüzden, eğer gerçek dünyada fark yaratmak ve kariyerinizde bir adım öne çıkmak istiyorsanız, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi sizin için doğru adres. Haydi, kariyer yolculuğunuzda bize katılın ve potansiyelinizin tamamını keşfedin!

"MAKÜ Kariyer Okulu: Geleceğinize Yön Verin"

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) öncülük ettiği Kariyer Okulu, öğrencilere sadece bir diploma değil, aynı zamanda parlak bir gelecek inşa etme yolunda rehberlik eden, beceri odaklı bir programdır. Bu program, öğrencilerin kariyer yapmayı hayal ettikleri alanları psikometrik ölçümler ve kariyer danışmanlığı ile belirlemelerine yardımcı olmak, ayrıca bu kariyer yolları için gerekli bilgi, beceri ve bilişim teknolojilerindeki yetkinliklerini geliştirmeyi hedefler.

MAKÜ Kariyer Okulu, öğrencilere kariyer planlama sürecinin en başından, iş arama sürecine kadar her aşamada destek olur. Profesyonel kariyer danışmanlarımız tarafından sunulan meslek danışmanlığı, kariyer planlama ve kariyer psikolojik danışmanlığı hizmetleri ile öğrencilerin en doğru kariyer kararlarını almalarına yardımcı olunmaktadır. Eğitimler ve etkinlikler boyunca, öğrenciler tamamladıkları her program için onaylı resmi katılım veya başarı sertifikası alarak, kendilerini iş dünyasına bir adım daha yaklaştırır.

Tüm bu süreç, öğrencilerimizin kişisel ve profesyonel gelişimlerini maksimize etmeye yöneliktir. Üstelik, eğitimler ve etkinlikler başarıyla tamamlandığında, MAKÜ Rektörlüğü'nün onayladığı, öğrencinin gelişim sürecini bütünüyle belgeleyen bir diploma verilmektedir. Bu diploma, mezunlarımızın iş dünyasında aranılan bireyler haline gelmelerinin kapılarını aralar.

Programlara başvuru ve kabul işlemleri, üniversitemizin Kariyer Geliştirme ve İzleme Sistemi (KARGİS) üzerinden yürütülmektedir. Bu sayede, psikometrik testlerle öğrencilerin en uygun kariyer alanlarını keşfetmeleri, uzman kariyer danışmanlarımızın rehberliğinde kariyer tercihlerini şekillendirmeleri ve 21. Yüzyıl yetkinliklerini kazanmaları için düzenlenen eğitimlere katılmaları sağlanmaktadır.

MAKÜ Kariyer Okulu ile hayallerinizdeki kariyere adım atın; bilgi, beceri ve yetkinliklerinizi geliştirerek geleceğinizin mimarı olun.