“Yaratıcı Dramayla Kendini Keşfet, Öğretmenliğini Geliştir” Projesi Tanıtıldı

Yayın Tarihi | 17 September 2024, Tuesday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından TÜBİTAK 2237-A programı çerçevesinde desteklenen “Yaratıcı Dramayla Kendini Keşfet, Öğretmenliğini Geliştir” projesinin tanıtımı Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirildi.

 

Tanıtım programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Prof. Dr. Perihan Ünüvar, Prof. Dr. Fatma Çalışandemir, Prof. Dr. Derya Arslan Özer, Öğr. Gör. Çiğdem Kabay, Merkez Müdürü ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Gül Dalgar, Uzman Arkeolog Gül Bulut, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Gül Dalgar, projenin amacını ve hedeflerini açıkladı. Dalgar, yaratıcı drama yoluyla 21. yüzyıl becerileri ve öğretmenlik becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim, işbirliği ve problem çözme gibi becerileri kazandırmak amacıyla çeşitli yaratıcı drama atölyeleri düzenleyeceklerini belirtti. Projeye 10 farklı üniversiteden akademisyenlerin ve öğrencilerin destek verdiğini, ayrıca projede çeşitli alanlarda katılım sağlandığını ifade etti. Dalgar, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

 

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nazlı Kurt, proje kapsamında düzenledikleri etkinlikler ve meslek hayatına katkıları hakkında bilgi verdi. Kurt, yaratıcı dramanın eğitim sürecinde önemli bir rol oynadığını belirterek, “Yaratıcı dramanın okul öncesinden üniversiteye, öğrenciden öğretmene, köyden şehre uzanan hikayenin başrolüdür” dedi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ise projenin eğitim öğretim açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. YÖKAK’tan 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldıklarını belirten Gürsoy, “Üniversitemizin uygulamalı eğitim yaklaşımı bağlamında yaratıcı drama eğitimleri çok değerlidir. Türkiye’de 7+1, 3+1 ve 6+2 gibi uygulamalı eğitim modellerinde öncü bir üniversiteyiz. Ayrıca, MAKRO ve MİKRO yeterlilik konuları da bizim ana gündemlerimiz arasında. Bu tür eğitimler, mezunlarımıza meslek hayatında avantaj sağlar ve kariyerlerine katkıda bulunur. Proje ekibine ve eğitmenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından, proje eğitmenlerine katılım belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ve Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Gül Dalgar tarafından takdim edildi. Tanıtım toplantısı, Müzik Öğretmeni Yunus Gürkan Acar’ın yöresel çalgı aletleriyle sunduğu müzik dinletisi ve afiş sergisinin gezilmesiyle sona erdi.