MAKÜ'de Yeni Dönem Başladı: Rektör Dalgar Yurtlarda Öğrenci ve Velilerle Buluştu

Yayın Tarihi | 16 September 2024, Monday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılına başladı. Yeni dönemle birlikte, İstiklal Yerleşkesi'ndeki Salda Kız Yurdu, Safahat Kız Yurdu, Fereli Sinan Erkek Yurdu ve Asım’ın Nesli Erkek Yurtları'nı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ekibi, yurt müdürlerinden bilgi aldı ve öğrenci ile velilerle sohbet etti.

 

Yapılan ziyaretler sonrasında bir değerlendirme yapan Rektör Dalgar, yurt şartlarının oldukça iyi olduğunu ve öğrencilere sunulan imkanlar sayesinde kendilerini geliştirebilecekleri ve kariyerlerini inşa edebilecekleri bir ortamın mevcut olduğunu vurguladı. Dalgar, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bugün 2024-2025 eğitim öğretim yılı akademik açılış programımızla başladık. Yeni dönem dolayısıyla yurtlarda kayıt yaptıran öğrencilerimizi ziyaret edip, ailelerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla bir tur gerçekleştirdik. İstiklal Yerleşkesi'nde yaklaşık 6 bin öğrencimizin konaklayabileceği bir yurt kapasitemiz var. Tüm yurtlarımızı gezdik ve şartların çok iyi olduğunu gözlemledik. Devletimiz, Kredi Yurtlar Kurumu aracılığıyla yükseköğretim gören öğrencilere mükemmel bir olanak sunuyor. Üniversite binalarımız modern, son teknolojiye sahip ve tertemiz. Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi ve kariyerlerini inşa etmesi için gerekli tüm fiziki ortam mevcut. Bu imkanların kıymetini bilmek ve ülkemize hizmet etmek için daha çok çalışmak zorundayız. Öğrencilerimize de bu anlayışla destek olacağız.

 

Yurtlarımızın yeni döneme hazır olduğunu görmenin huzurunu yaşıyoruz ve eğitim öğretime güvenle başlıyoruz. İnşallah başarılı bir dönem geçireceğiz. Üniversite olarak, öğrencilerimize akademik destek vermeye devam edeceğiz. Belirli aralıklarla farklı uzmanlık alanlarında öğretim üyelerimizle öğrencilerimizi buluşturacağız. Gündüzleri akademik eğitim, akşamları ise kişisel ve sosyal gelişim için çeşitli programlar sunacağız. Kampüsümüzü tam anlamıyla yaşayan bir alan haline getireceğiz. Ayrıca, ‘365 gün spor’ mottosuyla her gün sportif etkinlikler düzenleyeceğiz ve öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli programlar hazırlayacağız. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, öğrencilerine çok boyutlu gelişim imkanı sunan ve en uygun ekosistemi sağlayan bir üniversite olarak daha iyi yerlerde anılacaktır diye umut ediyoruz.”