MAKÜ 2024-2025 Akademik Yıl Açılışı Gerçekleşti

Yayın Tarihi | 16 September 2024, Monday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2024-2025 akademik yılını coşkulu bir törenle açtı. Törene Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz, İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mehmet Balcı, protokol üyeleri, MAKÜ yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tören, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinlik, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın konuşmasıyla sürdü.

MAKÜ’nün 18. Yıl Dönümü ve Başarıları

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar konuşmasında, üniversitenin 18 yaşına bastığını ve sürekli gelişim gösterdiğini belirtti. “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye'nin yeni kurulan üniversiteleri arasında farkını ortaya koyarak üst lig üniversiteler arasında yer almaya doğru hızla ilerlediğini ifade etti. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“MAKÜ +” Programı ve Mikro Yeterlilikler

Rektör Dalgar, üniversitenin kendisini sürekli yenileyerek yükseköğretim trendlerine uyum sağladığını ifade etti. Dijital teknolojilerle uyumlu uzaktan öğrenme yöntemlerinin yaygınlaştığı günümüzde, üniversitenin öğrencilerin neden tercih ettiği konusunda sebepler sunmak zorunda olduklarını vurguladı. Ayrıca, üniversitenin “MAKÜ +” adını verdiği yeni programla, öğrencilere mikro yeterlilikler kazandırmayı hedeflediğini açıkladı.

Rektör Dalgar, uygulamalı eğitimin önemine de değinerek, MAKÜ’nün Türkiye’de yeniliklere öncülük yaptığını ve bu modeli tüm akademik programlara yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Eğitimde bireyselleştirilmiş yaklaşımların önemine vurgu yapan Dalgar, öğrencilere kariyer yol haritası sunarak, geleceğin ihtiyaçlarına uygun eğitim sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

MAKÜ’den Yaşam Boyu Öğrenme ve Mezun Destekleri

Dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Rektör Dalgar, MAKÜ’nün eğitim ve yönetim süreçlerini dijitalleştirmeye devam ettiğini, fiziksel ve dijital hibrit bir eğitim modelini benimsediğini belirtti. Ayrıca, mezunların kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla yaşam boyu öğrenme fırsatları sunacaklarını ifade etti.

Konuşmasında, akademik çalışmaların toplumsal faydayla ilişkilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Dalgar, dijital dönüşüm ve mentorluk sistemlerinin önemine de değindi. Üniversitenin stratejik politika belgelerine uygun hareket edilmesi ve toplumsal katkının artırılması gerektiğini belirtti.

365 Gün Spor

Son olarak, üniversitenin güçlü spor altyapısının 365 gün boyunca öğrencilerin hizmetine sunulacağı müjdesini veren Rektör Dalgar, öğrencileri sanata ve spor aktivitelerine yönlendirmenin önemine dikkat çekti.

Rektör Dalgar, konuşmasını "Hep birlikte bu üniversiteye destek olmalı ve başarıları ile gurur duymalıyız” şeklinde sonlandırdı.

Tören, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte sohbet ortamında kokteyl ile sona erdi.