Burdur'da Obeziteyle Mücadeleye Yönelik Yeni Bir Adım: Obezite Okulu Açıldı

Yayın Tarihi | 11 September 2024, Wednesday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin katkılarıyla, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından obeziteyle mücadeleye yönelik önemli bir adım atıldı. Bu kapsamda, Burdur’da ilk kez düzenlenen "Obezite Okulu" açıldı.

Obezite Okulu’nun açılış programında, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esin Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özüdoğru ve Arş. Gör. Yakup Köse tarafından öğrencilere “Obezitede Egzersizin Önemi” konusunda bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Sunumlarda, egzersizin obezite ile mücadeledeki rolü, fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri ve düzenli egzersiz yapmanın motivasyon stratejileri üzerinde duruldu.

Altı Haftalık Egzersiz Programı

Obezite Okulu’nun bir parçası olarak, altı hafta sürecek bir egzersiz programı planlandı. Haftada üç gün düzenlenecek olan bu program, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından yürütülecek. Program, hem fiziksel hem de mental sağlık üzerinde olumlu etkiler sağlamayı ve obeziteye karşı farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Toplum Sağlığına Katkı Sağlanması Hedefleniyor

Proje, obeziteye karşı farkındalık oluşturmayı ve halk sağlığını iyileştirmeyi amaçlıyor. Obezite Okulu, katılımcılara sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmayı, egzersizi yaşam tarzı haline getirmeyi ve obezite ile mücadelede etkili stratejiler geliştirmeyi hedefliyor.

İlgilenenler İçin Bilgi

Obezite Okulu hakkında daha fazla bilgi almak ve programa katılmak isteyenler, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ile iletişime geçebilirler.