Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Yayın Tarihi | 30 August 2024, Friday

Aziz milletimizin vatan sevgisi, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en parlak örneklerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin geleceği için mücadele eden kahraman ecdadımızın, gösterdiği büyük fedakârlık ve cesaretin simgesidir.

 

30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan ve Türk milletinin esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya haykıran büyük bir zaferin adıdır. Bu zaferle birlikte Anadolu’nun işgalden kurtarılması, milletimizin iradesinin ve azminin neler başarabileceğini bir kez daha kanıtlamıştır. Türk milleti, varlığına ve hürriyetine kast edenlere karşı eşine az rastlanır bir direniş sergilemiş, köklü tarihinden aldığı güçle bağımsızlık meşalesini sonsuza dek yanacak şekilde yakmıştır. Bu zafer, milletin binlerce yıllık birlik ve dirlik şuurunun, zulme ve zalime karşı duruşunun en güçlü sembollerinden biridir.

 

Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları olmak üzere, vatan müdafaasında canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onların bize miras bıraktığı bu kutsal vatanı ve cumhuriyetimizi, medeniyet yolunda daima ileriye taşıma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz.

 

Zafer Bayramı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak özgürlüğünü ve bağımsızlığını nasıl koruyacağını gösteren bir onur günüdür. Bugün, bir milletin azim ve kararlılığının, iman dolu vatan sevgisinin ve hür yaşama iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak bizler de bu büyük zaferin gururunu ve mutluluğunu yürekten paylaşıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün bekçileri olan tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin Zafer Bayramı’nı kutlar; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini dileriz.

 

Prof. Dr. Hüseyin Dalgar

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü