Kurumlararası, Kurum İçi ve Yurt Dışı Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Duyurusu

Yayın Tarihi | 21 August 2024, Wednesday

Kurumlararası, Kurum İçi ve Yurt Dışı Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Duyurusu

Üniversitemiz 2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Not Ortalaması ile yatay geçiş başvuruları, ekte belirtilen kontenjanlar çerçevesinde ONLINE (Çevrimiçi) olarak yapılacaktır. Başvuru takvimi, kontenjanlar ve mevzuat bilgileri duyuru ekindedir. Başvuru sürecinde gerekli belgeler pdf formatında başvuru sistemine yüklenecektir.

BAŞVURU LİNKİ

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

Genel Ağırlıklı Not Ortalamasıyla;

• Kurumlar Arası (Yurt İçi) Aynı Programa,
  • Kurumlar Arası (Yurt Dışı) Aynı Programa,
  • Kurum İçi Aynı Programa, başvurular alınacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ:

Başlama Tarihi: 22 Ağustos 2024
Bitiş Tarihi      :29 Ağustos 2024

BAŞVURU EVRAKLARI:

1.    ÖSYM sınav sonuç belgesi (Tüm puan türlerinin olduğu belge)

2.    ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi

3.    Onaylı öğrenci belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge de kabul edilir.)

4.    Onaylı transkript belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge de kabul edilir.)

5.    Disiplin durumunu belirten onaylı belge (Transkript Belgesi veya Öğrenci Belgesi üzerinde belirtilmiş ise aynı belge kabul edilir.)

6.    Ders içerikleri (Kayıtlı olduğu Üniversitenin ders içerikleri bulunan sayfanın linkini yazacaklardır.)

7.    Başarı bakımından %10’a girdiğine dair belge (İkinci öğretimden, birinci öğretime başvuru yapan öğrenciler yükleyecektir.)

8.    Yatay geçiş yapmasına engel bir durum bulunmadığına ve daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapılmadığına dair yazı.

9.    Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin daha önce geldiği okulda hazırlık sınıfını geçtiğine ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğer kabul edilen ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından geçer düzeyde bir puan aldığına dair belge. (Varsa)

10. Özel Yetenek Sonuç Belgesi (Özel Yetenek programlarına başvuru yapacaklar için)

Tüm belgeler pdf formatında olmalıdır.