2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Hakkında Duyuru

Yayın Tarihi | 13 August 2024, Tuesday

Değerli Öğrencimiz,

 

Üniversitemize hoş geldiniz. Yükseköğreniminiz için üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.

 

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, e-Devlet şifreleri ile elektronik kayıt yaptırabilir veya dilerlerse üniversitemize gelerek şahsen kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 

KAYIT TARİHLERİ

 

- Elektronik Kayıtlar: 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında e-Devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapılacaktır.

 

- Şahsen Kayıtlar: 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Üniversitemize gelerek şahsen kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

 

E-Devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

 

E-Devlet üzerinden kaydı tamamlanan öğrencilerin kayıt işlemleri için ayrıca Üniversitemize başvurmalarına gerek bulunmamaktadır.

 

* Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler. İlgili tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 

Kayıt işleminden sonraki gün net.mehmetakif.edu.tr/welcome adresine e-Devlet şifreniz ile giriş yaparak Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden Öğrenci Belgesi alabilirsiniz.

 

ŞAHSEN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

  1. T.C. Kimlik kartının aslı (Adayın yanında bulundurması gerekmektedir.) 
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  3. Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  4. 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

 

ŞAHSEN KAYITLA İLGİLİ BİLGİLER

  1. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  2. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  5. Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan programın koşul ve açıklamalarında yer alıyorsa sağlık kurulu raporu isteyebilir. Programın koşul ve açıklamalarında bulunmaması halinde sağlık kurulu raporu istenemez.
  6. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

 

Aynı anda örgüniki önlisans veya iki lisans programında kaydınız bulunamayacağından bu durumda olan adayların kazandıkları programa kayıt yaptırmaları için kayıtlı oldukları programdan ilişiklerini kesmeleri gerekmektedir.  

 

Zorunlu yabancı dil (İngilizce) hazırlık sınıfı bulunan programlara kayıt yaptıran adayların Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı ve Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ile ilgili olarak Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü web sayfasındaki https://ydyo.mehmetakif.edu.tr/ duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

 

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

 

KYK YURTLARI

KYK yurt konusunda ayrıntılı bilgi için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için tıklayınız. https://burdur.gsb.gov.tr/Sayfalar/1965/-1/iletisim

 

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

9- 16 Eylül 2024 tarihleri arasında öğrencilerimiz tarafından ÖBS sisteminden ders seçme ve kayıt işlemi yapılması gerekmektedir.

 

Akademik Takvim için tıklayınız.  16 Eylül 2024 tarihinde derslerimiz başlayacaktır.

 

ASKERLİK DURUMU

Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;

 a) 7179 sayılı Askeralma Kanununun hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

 b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için 2024-YKS'ye başvurabilirler.),

 c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar,

2024-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için kayıtlı olduğunuz birim ile iletişime geçiniz. İletişim adresleri duyuru ekindedir.

Birim AdıBirim E-POSTA
Ağlasun MYOaglasunmyo@mehmetakif.edu.tr
Altınyayla Mehmet Tuğrul Güvenlik Hizmetleri MYOmtmyo@mehmetakif.edu.tr
Bucak Emin Gülmez MYOegmyo@mehmetakif.edu.tr
Bucak Hikmet Tolunay MYObucakmyo@mehmetakif.edu.tr
Bucak İşletme Fakültesibucakif@mehmetakif.edu.tr
Bucak Sağlık Yüksekokulubucaksyo@mehmetakif.edu.tr
Bucak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesibbbf@mehmetakif.edu.tr
Bucak Zeliha Tolunay Uyg. Tek. ve İşl. YO.ztyo@mehmetakif.edu.tr
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYOgthmyo@mehmetakif.edu.tr
Burdur Sağlık Hizmetleri MYOburdurshmyo@mehmetakif.edu.tr
Çavdır MYOcavdirmyo@mehmetakif.edu.tr
Diş Hekimliği Fakültesidishekimligi@mehmetakif.edu.tr
Eğitim Fakültesi

egitim@mehmetakif.edu.tr

egitim.oi@mehmetakif.edu.tr

Fen-Edebiyat Fakültesifef@mehmetakif.edu.tr
Gölhisar MYOgolhisarmyo@mehmetakif.edu.tr
Gölhisar Sağlık Hiz. MYOgolhisarshmyo@mehmetakif.edu.tr
Gölhisar Uygulamalı Bil. YOgubyo@ mehmetakif.edu.tr
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiiibf@mehmetakif.edu.tr
İlahiyat Fakültesiilahiyat@mehmetakif.edu.tr
Mühendislik- Mimarlık Fakültesimmf@mehmetakif.edu.tr
Sağlık Bilimleri Fakültesisbf@mehmetakif.edu.tr
Sanat ve Tasarım Fakültesistf@mehmetakif.edu.tr
Sosyal Bilimler MYOsbmyo@mehmetakif.edu.tr
Spor Bilimleri Fakültesisporbilimleri@mehmetakif.edu.tr
Tefenni MYOtefennimyo@mehmetakif.edu.tr
Teknik Bilimler MYOtbmyo@mehmetakif.edu.tr
Turizm Fakültesiturizm@mehmetakif.edu.tr
Türk Müziği Devlet Konservatuvarıtmdk@mehmetakif.edu.tr
Veteriner Fakültesiveteriner@mehmetakif.edu.tr
Yabancı Diller Yüksekokuluydyo@mehmetakif.edu.tr
Yeşilova İsmail Akın Turizm MYOyesilovamyo@mehmetakif.edu.tr

 

Diğer Duyurular