MAKÜ, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamasında da Yükseliyor

Yayın Tarihi | 06 August 2024, Tuesday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2024 Webometrics Dünya Üniversite Sıralamasında önceki yıla göre 104 sıra yükselerek önemli bir başarı elde etti. MAKÜ, dünya genelinde yaklaşık 30.000 üniversite arasında 2545. sıraya yerleşerek, %10’luk dilim içinde yer alma başarısını gösterdi.

 

Webometrics sıralaması, üniversiteleri görünürlük, şeffaflık ve mükemmellik gibi başlıklar altında değerlendiriyor. Bu sıralamaya göre MAKÜ, Asya’daki 16.591 üniversite arasında 938., Avrupa’daki 5.987 üniversite arasında 882. ve Türkiye’deki 209 üniversite arasında 77. sırada yer alıyor. Ayrıca, CIVET ülkeleri (Kolombiya, Endonezya, Vietnam, Mısır, Türkiye ve Güney Afrika ülkeleri) arasında 4425 üniversite arasında 170. sırada yer buldu.

 

Webometrics’in temel amacı, üniversitelerin ürettiği bilgilere açık erişimi teşvik etmektir. Değerlendirme kriterleri arasında üniversitelerin web sayfalarının sayısı, üniversite sitesine yapılan dış bağlantıların oranı, sitedeki dosya sayısı, en çok atıf alan araştırmacılar ve en çok atıf alan yayınlar bulunmaktadır.

 

Bu başarı, MAKÜ'nün dünya çapında giderek artan görünürlüğünün ve akademik mükemmeliyetinin bir göstergesidir. Türkiye sıralamasına https://www.webometrics.info/en/asia/turkey linkinden ulaşabilirsiniz.