MAKÜ’den Salda Turizmine Önemli Yatırım: Lavanta Tepesi Hotel Salda

Yayın Tarihi | 06 August 2024, Tuesday

Burdur'un önemli turizm potansiyeli taşıyan Salda Gölü kenarında bulunan Lavanta Tepesi Hotel Salda, açıldığı bir yıl içinde 3.500 kişiyi ağırladı.

 

Lavanta Tepesi Hotel Salda, hem Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencilerine uygulamalı eğitim sunarken, hem de bölgenin turizm potansiyelini artırarak Burdur’un turizmine önemli katkılarda bulunuyor. Bu özgün eğitim modeli ve tesis, Salda Gölü'nün doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen turistler için ideal bir konaklama imkanı sunuyor. Lavanta Tepesi Hotel Salda’ya gelen misafirler de Salda Gölü kıyısında sessiz, sakin, konforlu ve ekonomik tatil yaptıklarını ve tatilden keyif aldıklarını ifade ediyorlar.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu önemli yatırım hakkında yaptığı açıklamada otelin öğrenciler için uygulama alanı olduğuna dikkat çekerek; “Lavanta Tepesi Hotel Salda, Salda Gölü kenarındaki şehrimizin en kapsamlı ve iyi hizmet veren tesislerinden biri olarak yaklaşık bir yıl önce açıldı. Bu süre zarfında, Salda'nın turizm potansiyeli doğrultusunda yaklaşık 3.500 kişiyi konaklattık. Burayı özel kılan şey, Yeşilova İsmail Akın Turizm Meslek Yüksekokulu'na bağlı olmasıdır. Zemin katı meslek yüksekokulu, üst katı ise uygulama oteli olarak kullanılıyor. Yani turizm ve aşçılık eğitimi alan öğrenciler, teorik derslerini aldıktan sonra uygulama yaparak eğitimlerini pekiştiriyorlar. Türkiye’de benzeri olmayan bu özgün eğitim modeline tam uygulamalı eğitim diyoruz. Öğrencilerimiz birinci sınıfta okula geldikleri anda doğrudan uygulamanın içinde eğitim alabiliyorlar. Bu yönüyle, üniversitemizin uygulamalı eğitimdeki öncü yaklaşımını destekleyen çok önemli bir program sunuyoruz. Öğrencilerimizin buradan kazandıkları çok yüksek.

 

Son yıllarda Salda Gölü’nün popülerliğinin artmasıyla birlikte bu bölgede ciddi bir konaklama ihtiyacı doğdu. Özellikle çevre koruma düzenlemeleri nedeniyle yeni tesis yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Lavanta Tepesi Hotel Salda, bu ihtiyaca yanıt veren önemli bir konaklama tesisi olarak öne çıkıyor. 58 odalı bu tesis, 3 ila 4 yıldız arasında bir standarda sahip olup, öğrencilerin uygulama eğitimiyle iç içe hizmet veriyor. Şu ana kadar gelen müşterilerimizin geri bildirimleri doğrultusunda iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz.

 

Birinci yılını tamamlayan tesisimiz, bundan sonra Salda turizmine ve Burdur’un turizmine daha büyük katkılar sunacak. Ayrıca, Burdur Valiliği’nin öncülüğünde başlatılan Salda Gölü balon turizmi de bu tesisin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Bu yatırımın bölge turizmine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.” Dedi.