Üniversite Tercih Döneminde MAKÜ, Burdurlu Öğrencilerin Yanında

Yayın Tarihi | 31 July 2024, Wednesday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi toplumsal katkı misyonu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Tercihim MAKÜ sistemini üniversite tercihi yapacak tüm öğrencilerin ve tercih döneminde danışmanlık hizmeti verecek lise rehber öğretmenlerinin kullanımına sundu.

 

Üniversitemiz tarafından 2019 yılında üniversitemiz öğrencilerinin kendilerini tanımaları ve bir kariyer planı oluşturmalarını amaçlayarak geliştirilen Kariyer Geliştirme ve İzleme Sistemi (KARGİS), Tercihim MAKÜ adı altında bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren ve üniversite tercihi yapacak olan lise öğrencilerinin de kullanımına açıldı. Öğrencilerin doldurduğu envanterler sonucu kişilik, mesleki ilgi ve iş değerleri özelliklerini keşfedebildikleri bu sistem, ayrıca bu özellikleri göz önünde bulundurarak öğrencinin iş yaşamında başarılı ve mutlu olabileceği meslekleri de öneriyor.

 

YKS öncesi üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Tercihim MAKÜ sistemi Burdur’daki ortaöğretim kurumlarında görev yapan rehber öğretmenlere Dr. Öğr. Üyesi Veysel Dal ve Kariyer Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Öğr. Gör. Hüseyin Karaoğlu tarafından tanıtıldı. Böyle bir sistemin ücretsiz olarak tüm öğrencilerin kullanımına açılmasının güzel bir gelişme olduğunu dile getiren rehber öğretmenlerimiz okullarında sistemi öğrencilere tanıttı. Şu ana kadar toplamda 2600’ü aşkın öğrencinin kullandığı sistem tercih döneminin sonuna kadar kullanıma açık kalacaktır.

 

2024 üniversite tercih döneminde okul ziyaretlerinde bulunan Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yard. Öğr. Gör. Alp Yanık rehber öğretmenler ve öğrencilere Tercihim MAKÜ sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.