Rektör Dalgar, Tercih Döneminde Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Yayın Tarihi | 30 July 2024, Tuesday

Rektör Dalgar, Tercih Döneminde Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, tercih döneminde üniversitenin tanıtımını yapmak ve öğrencilere bu konuda tavsiyelerde bulunmaları amacıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih danışmanları ve rehber öğretmenleri ağırladı. Avşar Han’da gerçekleştirilen etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alparslan ve Kimer Müdürü Dr. Murat Kara da yer aldı. Etkinlikte, rehber öğretmenlerle MAKÜ hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

 

MAKÜ Uygulamalı Eğitimde Öncü Bir Üniversite

 

Aday öğrencilerin neden MAKÜ’yü tercih etmeleri gerektiği konularına değinen Rektör Dalgar, MAKÜ’nün olanaklarından, projelerinden ve imkanlarından bahsetti. Rektör Dalgar, “MAKÜ olarak uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz. Öğrencileri sınıflarda bilgi bombardımanına tutmanın çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir dönemde esas olanın uygulama becerisinin kazandırılması gerektiğinin farkındayız ve uzun zamandır bununla ilgili çalışmalar yapmaktayız. MAKÜ, 6+2 ve 7+1 uygulaması ile eğitim-öğretim vermektedir. Öğrenciler son dönemlerinde işletmede mesleki eğitim dersi almaktadırlar. Bu ders ile öğrenim sürelerinde aldıkları eğitimi, gerçek işletme koşullarında uygulama fırsatı bulmaktadırlar,” dedi.

 

MAKÜ, Akreditasyon Başarısı ile Kalite Standartlarına Önem Verdiğini Gösterdi

 

Rektör Dalgar, "Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından gerçekleştirilen 2023 Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) değerlendirmeleri sonucunda, ulusal yükseköğretim kalite standartlarını başarıyla karşılayarak 5 yıl süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı," diyerek MAKÜ’nün kalite standartlarına verdiği önemi vurguladı. 

 

MAKÜ Plus ile Eğitimde Yenilikçi Yaklaşım Benimsedik

 

"MAKÜ Plus" hakkında şu bilgileri aktaran Rektör Dalgar, “MAKÜ olarak, eğitim kalitemizi artırmak ve öğrenci deneyimlerini zenginleştirmek amacıyla MAKÜ Plus platformunu hayata geçirdik. MAKÜ Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğümüz tarafından geliştirilen platformu ile öğrencilerimizin ders dışı kazanımlarını değerlendiren, katıldıkları etkinlikleri puanlayan ve bu etkinlikleri belgelendiren bir gelişim oluşturuldu. Böylece MAKÜ Plus ile öğrencilere etkileşimli öğrenme deneyimleri sunmayı ve akademik başarılarını artırmayı hedefledik” dedi.

 

Kariyer Okulu'nun Öğrencilere Sağladığı Fırsatlar

 

MAKÜ Kariyer Okulu ile ilgili bilgiler de veren Rektör Dalgar, “Kariyer Okulu, öğrencilerimizin kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla kariyer danışmanlığı sunan, beceri odaklı bir program. Bu program, öğrencilerin seçtikleri kariyer alanlarının gerektirdiği bilgi, beceri ve bilişim teknolojileri yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Burdur’un ekonomik bir şehir olduğunu belirten Rektör Dalgar, ailelerin çocuklarını rahatlıkla yollayabilecekleri güvenli bir şehir olmasının da avantajlarını dile getirdi.

 

Daha sonra MAKÜ tanıtım filmi izlenerek üniversitenin imkanları ve sunduğu fırsatlar detaylı bir şekilde tanıtıldı. Rehber öğretmenlerin görüş ve önerilerinin alınmasının ve kampüs turunun yapılmasının ardından etkinlik son buldu.