Rektör Dalgar “Neden MAKÜ?” Sorularını Cevapladı

Yayın Tarihi | 30 July 2024, Tuesday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Kanal15 ekranlarında yayınlanan Tercih Rehberi programı ve Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Tercih Süreci programlarına katılarak üniversite tercihleri öncesinde üniversite adaylarına MAKÜ ve bölümleri hakkında detaylı bilgi verdi. Milyonlarca öğrencinin yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ardından, tercih dönemi 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu süreçte, öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitenin sunduğu imkanlar ve bölümler hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Rektör Dalgar, MAKÜ’yü tercih edecek öğrenciler için “Neden MAKÜ?” başlığı altında önemli konuları ele aldı. Rektör Dalgar, MAKÜ’nün özellikle tescillenmiş kaliteli eğitim yaklaşımını, Türkiye’de öncü ve özgün uygulamalı eğitim modellerini, öğrencilere ders dışında sundukları kişisel gelişim platformlarını, Burdur’un ekonomik bir yaşam sunmasını, KYK ve şehir bağlamında barınma sorunlarının olmadığını ve Türkiye’nin en zengin spor altyapısının bulunduğu kampüse sahip olduğunu belirtti. Programlarda, üniversitenin sunduğu barınma imkanları, güvenlik, sosyal donatılar, sosyal etkinlikler, akademik kadro, kampüs olanakları, bölümler ve programlar detaylı bir şekilde anlatıldı.

 

MAKÜ’nün öğrencilere sunduğu bu özel imkanları ve daha fazlasını öğrenmek için, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın katıldığı Tercih Rehberi ve Tercih Süreci programlarını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Kanal 15 Tercih Rehberi Programı

Kanal 32 Tercih Süreci Programı