Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Halk Yatırım İşbirliği: Derin Teknoloji Girişimlerine Destek

Yayın Tarihi | 29 July 2024, Monday

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ ile erken aşama derin teknoloji girişimlerine destek olmak amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, üniversitemizin teknoloji tabanlı yenilikçi projeleri, Halk Yatırım bünyesindeki Fonlabüyüsün Kitle Fonlama Platformu üzerinden fonlanacak.

 

Fonlabüyüsün Kitle Fonlama Platformu, yaşam evresinin erken aşamalarında bulunan derin teknoloji şirketlerine odaklanıyor. Platform, küresel pazarı hedefleyen, kurumsal müşterilere odaklı (business-to-business: B2B), yenilikçi mühendislik çözümleri ve endüstriyel ürün veya hizmet sağlayan, sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomi kavramını esas alan, ticarileşme evresine yakın ve ileri teknoloji tabanlı girişim ve şirketlerin büyüme finansmanını sağlamayı hedefliyor.

 

İşbirliği protokolü sayesinde, derin teknoloji alanında çalışan girişimciler, kâr ortaklığına dayalı finansman modeliyle gerekli finansman kaynağına ulaşabilecek ve potansiyel müşteri bulma şansına sahip olacak. Bu işbirliği, Türkiye’de katma değerli üretim ve ihracatın arttırılmasına önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor.

Halk Yatırım Fonlabüyüsün Kitle Fonlama Platformu, teknoparklar ve teknoloji transfer ofisleri ile etkin işbirlikleri gerçekleştirmeyi hedefliyor. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile imzalanan işbirliği protokolü, kriterlere uygun girişim projelerinin değerlendirilmesi ve girişimci görüşmelerinin planlanması sürecini hızlandıracak.

 

Bu protokolü imzalayan ilk üniversiteler arasında yer alan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, bu işbirliği ile girişimcilerin büyüme ve gelişimlerine katkı sağlamayı sürdürüyor.