MAKÜ, TÜBİTAK Projelerindeki Başarısını Sürdürüyor

Yayın Tarihi | 29 July 2024, Monday

Yürüttüğü projeler ile çalışmalarına güç katan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi TÜBİTAK proje başarılarına bir yenisini daha ekledi.

MAKÜ Veteriner Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Şimşek yürütücülüğünde sunulan “Tarımsal Mücadelede Kullanılan Spinosad ve Methoxyfenozidinin İnek Granüloza Hücrelerindeki Steroid Hormon Sentezi, Aryl Hidrokarbon Reseptör Ekspresyonu ve Oksidatif Stres Üzerine Etkilerinin In-Vitro Araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından 2024 Yılı 1. Döneminde desteklenmeye değer bulundu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, kazanılan bu başarıdan dolayı Prof. Dr. Özkan Şimşek’i ve Proje Ekibini kutlayarak MAKÜ yönetiminin projelere desteğinin devam edeceğini belirtti.