2024 Yaz Okulu Duyurusu

Yayın Tarihi | 11 June 2024, Tuesday

2024 Yaz Okulu ders kayıtları 1 Temmuz 2024-10 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Üniversitemiz yaz okulundan ders almak isteyen üniversitemiz öğrencilerini ve misafir öğrencileri yönlendirecek ve bilgilendirecek detaylı bilgi ve belgeler ekteki dosyalarda yer almaktadır. Yaz okulu başvuru işlemlerine başlamadan önce ekteki dosyaların tüm öğrencilerimiz tarafından incelenmesi yararlı olacaktır.

 

Üniversitemizde “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II”,” Türk Dili I -II” ve “Yabancı Dil (İngilizce) I – II” derslerin tamamı uzaktan eğitim yöntemiyle, bu dersler dışındaki tüm dersler yüz yüze eğitim yöntemiyle yapılacaktır. Uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II”,” Türk Dili I -II” ve “Yabancı Dil (İngilizce) I – II” derslerin ara sınavı ve yarıyıl sonufinal sınavı yüz yüze yapılacaktır. Sınav şekli dersi veren öğretim elemanı tarafından belirlenip, belirlenen takvim doğrultusunda öğrencilere duyurulacaktır.

 

Veteriner Fakültesi tarafından yaz okulunda açılacak tüm derslere 100 öğrencilik kayıt kotası konulmuştur. Kotanın dolması nedeniyle derslere kayıt yaptıramayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri kendi birimlerine dilekçe ile başvurmaları halinde kota harici değerlendirilecek ve ders kayıt işlemleri birim öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.

 

2024 Yılı Yaz Okulu’nda birimler arası ortak olan dersler; 

Tüm akademik Birimlerde okutulan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil (İngilizce) I-II dersleri Eğitim Fakültesinde açılacaktır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bucak İşletme Fakültesi ve Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulunda okutulan dersler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde birleştirilecektir. 2024 Yılı Yaz Okulunda, başvurular sonrası açılması kesinleşen derslerin hangi birimde açılacağı öğrenci sayıları, derslerin AKTS ve kredi durumlarına göre Yaz Okulu Koordinasyon Kurulu’nca değerlendirilerek ilan edilecektir.

İsteğe bağlı formasyon dersleri ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Öğretmenlik Programı ile İlahiyat Fakültesinde okutulan formasyon dersleri Eğitim Fakültesinde açılacaktır. 

 

Yaz Okulu Başvurularında;

MAKÜ öğrencilerinin kayıtlı bulunduğu biriminde açılmayan dersi, üniversite içinde başka bir birimde açılması durumunda hak kaybına uğramadan alabilmesi için https://prg.mehmetakif.edu.tr/YazOkuluBasvuruFormu/?YOBF=MAKU adresinden başvuru formu ile müracaat etmesi ve müracaatının sonrası kayıtlı olduğu birim yönetim kurulu kararı ile kabul edilmesi gerekmektedir.

 

MAKÜ öğrencisi Üniversitemiz fakülte/ yüksekokul/konservatuvar/meslek yüksekokullarında yaz okulunda derslerinin açılmamış olması koşuluyla, hak kaybına uğramadan diğer üniversite/üniversitelerden ders alabilmesi için  https://prg.mehmetakif.edu.tr/YazOkuluBasvuruFormu/?YOBF=DIGER  adresinden başvuru formu ile müracaat etmesi ve müracaatının sonrası kayıtlı olduğu birim yönetim kurulu kararı ile kabul edilmesi gerekmektedir.

 

 Diğer üniversitelerde kayıtlı olan öğrenciler;
 https://obs.mehmetakif.edu.tr/oibs/summer_app/   adresinden başvuru yaparak kayıt oluştururlar. 1 gün sonra https://net.mehmetakif.edu.tr/  sayfasından e-devlet şifresi ile giriş yapılarak misafir öğrenci statüsünde MAKÜ öğrencileri gibi yaz okulundan ders alabilirler. Başvuruyu nasıl yapacaklarına ilişkin hazırlanan "MAKÜ Öğrenci Numarası Alımı" belgesi duyuru ekinde bulunmaktadır. Başvuru yapan öğrencilerin öğrenci numaraları başvuruda belirtikleri e-posta adreslerine 24 saat içinde gönderilecektir. Kayıt bilgileri e-posta adresine gelmediği takdirde yazokulu@mehmetakif.edu.tr adresinden e-posta yoluyla bilgi alınabilecektir. 

Üniversitemiz öğrencilerinin ve misafir öğrencilerin, Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders seçimi yapmaları; ardından ders ücretini “Vakıfbank” internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM’lerinden öğrenci numaraları ile yatırarak seçtikleri dersleri Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden kesinleştirmeleri gerekmektedir. (Ders ücreti ödeme rehberi için tıklayınız.)

 

Yaz okulunda, açılmayan veya çakışması nedeniyle bırakılan derslerin ders değişikliği yapılmaması durumunda ücret iadeleri, öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sistemine kaydettikleri kendi adına açılmış banka hesap numarasına (IBAN numarasına) yaz okulu süresi içerisinde yapılacaktır. Öğrencilerin kendi adına açılmış banka hesabı (IBAN numarası) yoksa İADE İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILAMAZ. Bu yüzden ders ücret iadelerinde gecikmeye mahal vermemek için IBAN numarasının doğru ve eksiksiz olması, herhangi bir aksaklık varsa Öğrenci Bilgi Sisteminde gerekli güncellemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır.

 Başvuruda bulunacak tüm öğrencilere önemle duyurulur.