Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ülke genelinde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Burdur’da başladı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katıldı. Etkinlikler kortej yürüyüşü ile başladı.
Burdur Müzesi önünden başlayıp Bakibey Konağında tamamlanan kortej yürüyüşüne Vali Türker Öksüz, Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Gürsoy başta olmak üzere protokol üyeleri, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri ile İngiliz, Rus, Litvanya, Azerbaycan, Uygur ve Kazak Türk Grupları katıldı. Kortejde develerin de yer alması renkli görüntüler oluştu.
Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO Aşçılık Programı Öğrencilerinden Muhteşem Gül Şerbeti
Bakibey Konağında devam eden Türk Mutfağı etkinliklerinde ilk olarak Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri tarafından hazırlanan gül şerbeti ikram edildi. Daha sonra Vali Türker Öksüz, Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar buğday dövdü, keşkek karıştırdı. Bağsaray Köyü’nün yöresel tatları da protokol üyeleri ve tüm katılımcılara ikram edildi.
Daha sonra açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Kültür ve Turizm İl Müdürü Emre Gürsoy yaptı. Gürsoy, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. Ardından Vali Türker Öksüz bir konuşma yaptı. Vali Öksüz ise yaptığı konuşmada, gastro turizmin önemine vurgu yaparak coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının önemini belirterek Burdur'un sahip olduğu turistik değerlerin yanı sıra gastronomik değerlerinin de ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı.
Türk Mutfağı açılış töreni, Keşkek ve Gölhisar kavurması başta olmak üzere yöresel ürünlerin ikramı ile son buldu.
Diğer Haberler









