.

MAKÜ, Mezunlarını Geleceğe Coşkuyla Uğurladı

16.06.2022

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde düzenlendi.

İlk olarak Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan tören Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunuşu ve ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören sona erdi.

MAKÜ İstiklal Stadyumunda devam eden törene, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Garnizon Komutanı P. Alb. Yavuz Çankaya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, protokol üyeleri, MAKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yaklaşık 8 bin öğrencinin mezun olduğu ve küresel salgın nedeniyle 2 yıl aradan sonra MAKÜ İstiklal Stadyumunda yapılan ve öğrenciler ile ailelerin oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu görülen mezuniyet töreninde, Halk Dansları yarışmasında 3 kez üst üste birincilik alan MAKÜ Halk Dansları Ekibinin gösterileri ve öğrencilerin tören yürüyüşü renkli anlara sahne oldu.


“Üniversite Benim İçin Profesyonelleşme Yolunda Attığım İlk Adım”

Tören 2021-2022 Akademik Yılı lisans mezunları adına Sanat ve Tasarım Fakültesi mezunu Oğuzhan Aksoy’un konuşması ile devam etti. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden mezun olmanın büyük bir gurur olduğunu söyleyen Aksoy; “Üniversite benim için profesyonelleşme yolunda attığım ilk adım ve bundan sonraki hayatımın başlangıcı niteliğindedir. Benimle birlikte bu yıl mezun olan arkadaşlarıma iyi bir gelecek diliyor, bilim ve sanatın ışığında güzel ülkemizin kalkınmasında üstlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

“Bu Okulu Ancak Birlikte Bitirebilirdik ve Bunu Birlikte Başardık”

Daha sonra 2021-2022 Akademik Yılı önlisans mezunları adına Ağlasun Meslek Yüksekokulu mezunu Gülçin İmre yaptığı konuşmasında; “Başta 2 yıl boyunca akademik bilgi ve deneyimlerini bizlere aktaran, mesleki anlamda gelişmemizi sağlayan, rol model olmak için çaba gösteren ve her zaman yanımızda olan Ağlasun Meslek Yüksekokulu'ndaki çok kıymetli hocalarıma gönülden teşekkür ederim. Sizler olmadan bugün bu kadar güçlü olamazdık. Ve tabi ki canım arkadaşlarım iyi ki varsınız. Bu okulu ancak birlikte bitirebilirdik ve bunu birlikte başardık. Ağlasun’da okumanın bana bir çok faydası oldu. Sessiz, sakin ve nezih bir ilçede yaşamanın ve burada ders çalışmanın rahatlığı başarımda bana çok katkı sağladı. Ayrıca okulumuzdaki sosyal aktiviteler ve katıldığımız kurslar benim gibi tüm öğrenci arkadaşlarımın gelişimlerine katkı sağladığı gibi sosyal ve kültürel bağlamda da daha eğlenceli bir ortamda vaktimizi geçirmemize yardımcı oldukları için okulumuz idarecilerine ve ilçedeki kurum yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Sanki Burdur Kendi Evim ve Ben Yurt Dışına Çıkıyorum”

Daha sonra Ulbolsyn Begzhanova, yabancı uyruklu öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Begzhanova  konuşmasında; “Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği Bölümünde eğitimimi tamamladım. Evet, Kazakistan'a son uçak biletimi alma zamanı geldi. Mezun oluyorum. Sanki Burdur kendi evim ve ben yurt dışına çıkıyormuşum gibi hissediyorum. Bunu söyleyen kız 2017’de tek bir Türkçe cümle kuramıyordu, fakat şu an buradan iki yabancı dille ayrılıyorum. Teşekkür etmek için o kadar çok söyleyeceklerim var ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi: "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim irfan müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." Başta bana bu imkânı veren Türkiye Cumhuriyeti devleti olmak üzere, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz'a, üzerimizde çok emeği olan bölüm hocalarımıza, okul arkadaşlarıma ve okulun içinde ve dışında emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Buradaki yaşadığım anılar çok değerli ve asla unutulmaz, siz de beni unutmayın. Hayatınız daima mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu olsun.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Oğuzhan Aksoy, Gülçin İmre ve Ulbolsyn Begzhanova mezuniyet yaş kütüğüne plakaları çaktılar.

“Dün Küçücük Bir Fidandık, Bugün Kocaman Bir Çınar Olduk”

“Dileğim yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır” diyen Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz da bir konuşma yaparak, öğrencilere ve velilerine seslendi. Rektör Korkmaz konuşmasında; “Biz 2006 yılında kurulmuş ve heyecanını kaybetmemiş hayat dolu bir üniversiteyiz. Dolayısıyla konuşmamın hemen başında genç ve dinamik bir üniversite oluşumuza vurgu yapmak istiyorum. Dün küçücük bir fidandık, bugün kocaman bir çınar olduk. Dalları bütün ilçelerimize kadar uzanan kocaman bir çınar. Dün kendi koşullarında mütevazı bir üniversite idik, bugün büyük ölçekli bir kurum haline geldik. Dün kendi kişiliğini kazanmaya çalışan bir üniversite iken, bugün akademik rüştünü ispat etmiş yetkin bir üniversiteyiz. 

Üniversitemizin kuruluşundan itibaren ve özellikle son yıllarda kendilerine sunduğumuz her projeye destek veren, her çalışmamızı gönülden destekleyen ve bize moral veren ve bize güvenen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, YÖK Başkanlarımıza, bütün bakanlarımıza, bakanlık mensuplarımıza, ilimiz milletvekillerine, ve valimiz başta olmak üzere bütün yerel yöneticilerimize, kaymakamlarımıza, belediyelerimize, il özel idaremize, Burdur’un gelişimi için politika üreten bütün siyasi partilerimizin değerli başkan ve yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerine ve her zaman bizleri destekleyen yerel ve ulusal basınımıza huzurunuzda teşekkür ediyor, saygı ve minnetlerimi arz ediyorum.

Değerli anne ve babalar, gözünüzde hiç büyümeyen ve küçük bir çocuk gibi görmekten bir türlü vazgeçemediğiniz evlatlarınız mezuniyet kıyafetleri içerisinde bakın karşınızda duruyorlar. Emek verdiğiniz, kol-kanat gerdiğiniz ve tabii ki çok sevdiğiniz bu çocuklar artık üniversiteyi bitiriyor ve bir mesleğin sahibi olarak hayata atılıyorlar. Bizim toplumumuz başka kültürlerden farklı olarak aile bağlarının güçlü oluşuyla tanınır. Tabii bu gençler de sizin verdiğiniz güçlü aile destekleriyle zorlukları aştılar. Onlara verdiğiniz sınırsız sevgilerle kişilik kazandılar. Sizin gölgenizde hayatın en kritik dönemini sağlıkla atlatabildiler. Yarın iş dünyasında yaşayabilecekleri çalkantılar için de sizin hiç bitmeyen sevgi ve ilginize ihtiyaç duyacaklar. Bunu onlardan esirgemeyeceksiniz. Bırakalım, bu güzel çocuklar kendi ayakları üzerinde durmayı ve memleket sahnesinde yerlerini almayı öğrensinler. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023’ün büyük Türkiye’sine doğru yürürken bu gençlere güvenemezsek kime güvenebiliriz ki?  

Sevgili öğrenciler, genç kardeşlerim, hayatın içinde gerçekten dönüm noktası diyebileceğimiz önemli başlangıçlar vardır. Yürümeye ya da konuşmaya başladığınız gün önemlidir. İlkokula başladığınız gün önemlidir. Bir meslek edinmek için sıcak aile ortamından kopup gurbete çıktığınız ve üniversiteye adım attığınız gün önemlidir. Ama içerisinde acı tatlı yüzlerce hatıranın yer aldığı üniversite öğrenciliğinin ardından mezun olma noktasına geldiğiniz günün bir başka önemi var.  

O gün işte bugündür. Bugün okul ortamındaki eğitimin sona erdiği ve hayatın başka bir yükünün omuzlarınıza yükleneceği, iş dünyasının büyülü atmosferinin rüyalarınıza girmeye başlayacağı bir gündür.  Evet, artık hayata atılıyorsunuz. Sizi, belki önceden hayal dahi edemeyeceğiniz birçok zorluk bekliyor. Ama okurken yaşadığınız zorlukları nasıl yenmişseniz, o çetin sınavlardan nasıl geçmişseniz, bundan sonrakilerin üstesinden de aynı şekilde geleceksiniz. Dileğim yollarınızın da bahtınızın da açık olmasıdır. Sizi bu duygular içerisinde yeni bir hayata uğurlarken, mezuniyetiniz kutlu, geleceğiniz umutlu ve günleriniz hep mutlu olsun diyor, bundan sonraki yaşamınızda bizleri de gururlandıracağınız üstün başarılar diliyorum. Allaha emanet olun, yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

“Kırk Yaşınıza Kadar Çok Okuyun, Çok Gezin, Yeniden Öğrenin”

Öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Burdur Valisi Ali Arslantaş ise; Önünüzde uzun ve mutlu geçmeye teşne bir ömür, temiz simalarınızda teravetin en muhlisi mevcutken, para ile satın alamayacağınız tek mefhum olan zamanın kıymetini bilin. Bir şarkı sözünde zikredildiği üzere “dört mevsimde bir bahar olduğunu” lütfen aklınızdan çıkarmayın. İlber Ortaylı hocamızın öğütlediği gibi kırk yaşınıza kadar çok okuyun, çok gezin, yeniden öğrenin, dil dahil tüm eksiklerinizi tamamlamaya gayret edin. Ömrünüzün en verimli çağlarını cevval dimağlarınızla doya doya yaşayın. Yeri gelmişken üzerinizde emeği ve hakkı bulunduğunu düşündüğüm Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde görevli tüm çalışanlara gönülden teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve üniversitemizin sizlerin kalbinde yaşamın en keyifli yıllarını geçirdiğiniz bir diyar olarak yaşamasını temenni ediyorum. Bahtınız her daim açık olsun. Yüce Mevla okul sıralarından gerçek hayata intibakınızda suhulet nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler Mezuniyet Yemini Etti

Tören, dereceyle mezun olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesi ile devam etti. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç mezun olan öğrencilere mezuniyet yemini ettirdi. 

Kepler Havaya!

Tören, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin mezun oldukları üniversitenin adı olan Mehmet Akif Ersoy ritmi ile hep birlikte keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi. Öğrencilerin gözlerindeki mutluluk, aileleriyle kucaklaşmaları ile ikiye katlandı. Öğrenciler, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet fotoğrafları çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. 

Tören Feelband Konseri İle Taçlandı 

Renkli görüntülerin oluştuğu mezuniyet töreninde Feelband Grubu konser verdi. Grubun seslendirdiği parçalara hep bir ağızdan eşlik eden öğrenciler mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından grup üyelerine üniversite anmalığı, hediye ve çiçek takdim edildi.



HABERLER

  • Dünya Su Günü'nde MAKÜ'den Anlamlı Etkinlik: Yarışlı Gölü'nde Biyolojik Çeşitlilik Keşfi | 26.03.2024
  • Kurtuluşun Dansı MAKÜ’de Sergilendi | 26.03.2024
  • MAKÜ Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı Katlanarak Artıyor | 22.03.2024
  • Baharın Müjdecisi Nevruz’u Kutladık | 21.03.2024
  • Rektör Dalgar Öğrencilerle İftarda Buluştu | 20.03.2024
  • Turizm Öğrencileri Sektör Liderleriyle Buluştu | 19.03.2024
  • MAKÜ, Burdur’un Refah Haritasını Çıkaracak | 19.03.2024
  • Burdur'da 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı Düzenlendi | 18.03.2024
  • MAKÜ Uluslararası Sıralamalardaki Varlığını Giderek Güçlendiriyor | 17.03.2024
  • Mehmet Akif Ersoy Hatıratı ve Fotoğraf Sergisi’nin Açılışı Gerçekleştirildi | 15.03.2024
  • MAKÜ’den Toplumsal Katkı Paneli: Yaşlanan Dünya ve Yalnız Yaşlanan Burdur | 13.03.2024
  • Rektör Dalgar, Atatürk'ün Burdur'a Gelişinin 94. Yıldönümü Törenlerine Katıldı | 07.03.2024
  • Afetlerde Kriz Yönetimi Konulu Seminer Düzenlendi | 07.03.2024
  • Türkiye Şampiyonu, Avrupa 3.sü Öğrencimizden Rektör Dalgar’a Ziyaret | 08.03.2024
  • Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat’ın Konferansı Büyük İlgi Gördü | 08.03.2024
  • MAKÜ, 11 Ayın Sultanını Konferanslarla Karşılıyor | 10.03.2024
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarının Projesi Afrika’daki Kıtlığın Çözümüne Katkı Sağlayacak | 11.03.2024
  • MAKÜ'de İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı | 13.03.2024
  • MAKÜ Öğrencisi Türkiye Şampiyonu Oldu | 05.02.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyen TRT Müzik Ekranlarında | 26.01.2024
  • MAKÜ’den Spor Federasyonlarına Güçlü Tanıtım Atağı | 15.02.2024
  • Sanat Tasarım Fakültesi’nde Polonyalı Ünlü Sanatçının Sergisi Açıldı | 19.02.2024
  • Burdur’a Değer Katan Şahsiyetler Sempozyumla Ölümsüzleştirilecek | 19.02.2024
  • Vali Öksüz MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesini ve El Dikimi Top Üretim Kursunu Ziyaret Etti | 21.02.2024
  • Öğrencimiz Fatma Gül Avrupa Üçüncüsü Oldu | 21.02.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi | 21.02.2024
  • Öğrenci Topluluk Başkanları MAKÜFEST için Buluştu | 23.02.2024
  • Basın Akademisinin İlk Konuğu M. Ahmet Öcal Oldu | 23.02.2024
  • Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Sertifikalarını Aldılar | 23.02.2024
  • MAKÜ, GÜNKAF Fuarında | 23.02.2024
  • MAKÜ, Milli Takımların Kamp Merkezi Haline Geldi | 26.02.2024
  • Rektör Dalgar’dan Milli Takıma Ziyaret | 28.02.2024
  • BM ve MAKÜ İşbirliği | 28.02.2024
  • MAKÜ Kariyer Merkezi'nin Özgün Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Heyetiyle Değerlendirildi | 29.02.2024
  • Basın Akademisinin Konuğu Gazeteci Bünyamin Tokmak Oldu | 29.02.2024
  • MAKÜ Projeleri, Web Summit Katar'da Görücüye Çıktı | 01.03.2024
  • MAKÜ’den Türkiye’de İlk Olacak Bir Uygulama | 05.03.2024
  • Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’den Rektörümüze Ziyaret | 06.03.2024
  • MAKÜ’de Atatürk’ün Burdur’a Gelişine Özel Konferans Düzenlendi | 06.03.2024
  • Fikir Sofrası’nda Spor Vizyonu Üzerinde Duruldu | 08.03.2024
  • MAKÜ Çavdır MYO’da Sanal Gerçeklik Teknoloji ile Eğitim Veriliyor | 13.03.2024
  • MAKÜ Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Uluslararası Fırsatlar Sunuyor | 12.07.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanları Prostat Kanserinin Erken Tanısı İçin Biyosensör Geliştiriyor | 17.07.2023
  • Türkiye'de Tasarım Eğitimine Yapay Zekâyı Dahil Eden İlk Fakültelerden Biri MAKÜ’de | 20.07.2023
  • MAKÜ’den Uluslararasılaşma Atağı | 21.07.2023
  • MAKÜ, U15 Kız Milli Hentbol Takımına Ev Sahipliği Yapıyor | 27.07.2023
  • Hayvancılıkta Pilot Üniversitenin Ulusal ve Uluslararası Akreditasyona Sahip Fakültesi: MAKÜ Veteriner Fakültesi | 31.07.2023
  • Türkiye'nin En İyi Tesislerinde Spor Eğitimi Fırsatı: MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi | 02.08.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarının Çalışmaları Patent Aldı | 02.08.2023
  • Beş Yıldızlı Tesislerde Uygulamalı Eğitim Olanağı: MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu | 04.08.2023
  • MAKÜ'ye “Erasmus KA171” Kapsamında 14 Projede Toplam 65.705 € Hibe Desteği | 09.08.2023
  • MAKÜ Avrupa’nın En Büyük Eğitim Fuarı EAIE 2023'e Katıldı | 28.09.2023
  • Rektör Dalgar 2023-2027 Politikasını Paylaştı | 02.10.2023
  • MAKÜ’de 100. Yıl Spor Şenlikleri Ödül Töreni Düzenlendi | 30.10.2023
  • Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı | 30.10.2023
  • MAKÜ’de "KA171 Yeni Dönem Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri" Toplantısı Yapıldı | 06.11.2023
  • Uluslararası Halosheep Projesi'nin 2. Konsorsiyum Toplantısı MAKÜ'de Gerçekleştirildi | 07.11.2023
  • MAKÜ’nün TÜBİTAK 1001 Projesi İle Küresel Isınmanın Canlılar Üzerindeki Etkileri Araştırılıyor | 07.11.2023
  • MAKÜ Su Altı Topluluğu Antalya Kaş’ta Eğitim Dalışı Gerçekleştirdi | 07.11.2023
  • MAKÜ Akademik Kadrosu Güçlenmeye Devam Ediyor | 07.11.2023
  • Rektör Dalgar Filistinli Öğrencileri Ağırladı | 07.11.2023
  • MAKÜ LÖSEV Fayda Topluluğu LÖSEV’e Dikkat Çekti | 08.11.2023
  • Atamızı Saygıyla ve Özlemle Andık | 10.11.2023
  • Atatürk Törenlerle Anıldı | 10.11.2023
  • Rektör Dalgar Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısına Katıldı | 11.11.2023
  • MAKÜ’de Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Gerçekleştirildi | 11.11.2023
  • Milli Ağaçlandırma Gününde MAKÜ’de Fidanlar Toprakla Buluştu | 11.11.2023
  • MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve Girişimcilik Eğitimleri Verdi | 14.11.2023
  • MAKÜ Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Mezunları ile Buluşuyor | 14.11.2023
  • MAKÜ’den Hayvanlarda Ayak ve Tırnak Hastalıklarına Yenilikçi Jel Çözümü: Verim Kayıpları Önlenecek | 14.11.2023
  • MAKÜ, II. Özbek-Türk Eğitim Forumu’na Katıldı | 15.11.2023
  • Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kanafeyev Kazak Öğrencilerle Bir Araya Geldi | 17.11.2023
  • MAKÜ'lü Gastronomi Öğrencilerinden 2 Ayrı Madalya | 20.11.2023
  • MAKÜ’de Kalite Toplantısı Gerçekleştirildi | 24.11.2023
  • MAKÜ Halk Oyunları Ekibi Yine Şampiyon | 26.11.2023
  • MAKÜ’den Toplumsal Kalkınmaya ve Kadın İstihdamına Büyük Destek | 28.11.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarından Çocuk Gelişimine Yönelik Yenilikçi STEAM Eğitimi Araştırması | 30.11.2023
  • Rektör Dalgar Gastro Antalya 23’den Ödüllerle Dönen Öğrencilerle Buluştu | 01.12.2023
  • XVI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Rekor Katılımla ve Başarıyla Sonuçlandı | 04.12.2023
  • MAKÜ’de Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi | 05.12.2023
  • Engelli Öğrenciler Üniversitemizde En Değerli Emanetimizdir | 07.12.2023
  • MAKÜ’den Stres Kaygılı Uykusuzluğa Çözüm | 07.12.2023
  • MAKÜ Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi Tüm Vatandaşlara Hizmet Verecek | 08.12.2023
  • Yazılım Geliştiricileri ve Öğrenciler GDG DevFest '23 Burdur Konferansında MAKÜ’de Buluştu | 11.12.2023
  • Tekerlekli Araba Yatalak Buzağı Ölümlerine Dur Diyecek | 13.12.2023
  • MAKÜlü Öğrencilerin TÜBİTAK Başarısı | 14.12.2023
  • MAKÜ’lü Öğrencilerden Çevre Bilincine Dikkat Çeken Etkinlik | 14.12.2023
  • MAKÜ Öğrencileri ANSİAD İş Fikri Yarışmasında Birinci Oldu | 18.12.2023
  • MAKÜ Öğrencilerine Siber Vatan Programı Kapsamında Siber Güvenlik ve Yazılım Eğitimi Verildi | 20.12.2023
  • MAKÜ Dünya Sıralamalarında Giderek Yükseliyor! | 20.12.2023
  • MAKÜ Öğrencileri Mutlu Yaşamanın Formülünü Öğreniyorlar | 22.12.2023
  • Adını Gururla Taşıdığımız Mehmet Akif Ersoy 150. Yaşında MAKÜ’de Anılıyor | 22.12.2023
  • Üniversitelerarası Kadınlar Bölgesel Lig Basketbol Müsabakaları Tamamlandı | 25.12.2023
  • Rektör Dalgar, Mehmet Akif Ersoy ve Türk Edebiyatı Merkezi’nin Açılışına Katıldı | 27.12.2023
  • Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi | 28.12.2023
  • Prof. Dr. Tarhan MAKÜ Öğrencileri İle Buluştu | 03.01.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi | 04.01.2024
  • MAKÜ, TÜBİTAK Sıralamalarında 2 Alanda Türkiye 3.'sü, 22 Alanda İse İlkler Arasında | 09.01.2024
  • Rektör Dalgar Gazetecilerle Buluştu | 10.01.2024
  • MAKÜ’de Bilim Şenliği Gerçekleştirildi | 12.01.2024
  • MAKÜ Taş Oda Konağı Yöresel Lezzetlerin Adresi Olacak | 12.01.2024
  • Süt Hayvancılığı Kalkınmasında Pilot Programının İlk Çiftlik Belgelendirmesi Yapıldı | 12.01.2024
  • MAKÜ’de Teknofest 2024 Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi | 15.01.2024
  • Rektör Dalgar’dan Öğrencilere Çorba İkramı | 17.01.2024
  • Rektör Dalgar Yeşilova’da Ziyaretlerde Bulundu | 18.01.2024
  • Her Hafta Bir Etkinlikle MAKÜ Öğrencilerinin Kariyerlerine Yön Veriliyor | 24.01.2024
  • Rektör Dalgar Ağlasun’u Ziyaret Etti | 24.01.2024
  • Aşçılık Bölümü Öğrencileri Final Notlarını Rektör Dalgar ve Ekibinden Aldılar | 25.01.2024
  • MAKÜ’de Fikir Sofrası Dijital Dönüşüm Üzerine Toplandı | 25.01.2024
  • Vali Türker Öksüz Ünipark AVM’de İncelemelerde Bulundu | 25.01.2024
  • MAKÜ Akademisyeninden Uluslararası Proje Başarısı “Hemşire Eğitiminde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yenilik” | 02.02.2024
  • Asrın Felaketi Olarak Anılan 6 Şubat Depremleri, Burdur'da Düzenlenen Törenle Anıldı | 06.02.2024
  • MAKÜ’de Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarı Kuruldu | 25.01.2024
  • MAKÜ Voleybol Takımları Gururlandırdı | 11.02.2024
  • Maküspor ile Moral Yemeği | 08.02.2024
  • Türkiye’de İlk Defa Hayvan Refahı Protokolleri Kitaplaştırıldı | 08.02.2024
  • MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp Emekli Oldu | 19.02.2024
  • MAKÜ Öğrencilerinin Gözünden; “Filistin’de Çocuk Olmak” | 21.02.2024
  • Hentbol Antrenörleri ve Milli Sporcular Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ile Buluştu | 26.02.2024
  • Yapay Zeka Devrimi MAKÜ’de Konuşuldu | 01.03.2024
  • Akdeniz Üniversitesi’nde Bölge Üniversiteleri Rektörler Toplantısı Gerçekleştirildi | 03.03.2024
  • MAKÜ’nün Kampüs Peyzajı Hakkında Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirildi | 04.03.2024
  • Adalet Bakanı Tunç İşyurtları Tesisinin Açılışını Gerçekleştirdi | 06.03.2024
  • Türkiye’nin En Zengin Öğrenci Topluluğuna Sahip MAKÜ’de Tanıtım Günleri Yapıldı | 06.03.2024
  • MAKÜ’de Örtüaltı Yetiştiriciliği Konuşuldu | 07.03.2024
  • Uluslararası İş Birliği Arttırma Hamlesi: Hayvancılık Alanında Yeni Proje Çağrısı | 12.03.2024