12.06.2022

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda ve Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi iş birliğinde “Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu” kapsamında Türkiye ve Özbekistan üniversitesi rektörleri tarafından “Endüstri 4.0’da Teknolojik Sistemler ve Mühendislik Eğitimi: Eğilimler ve Perspektifler” temasıyla paralel oturumlar gerçekleştirildi. Foruma, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da katıldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın moderatörlüğünü yaptığı “Dijital Teknolojilere Dayanan Yenilikçi Mühendislik Eğitimi Kavramları” oturumunda; Urgench Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullaev Baxrom Ismoilovich, Taşkent Devlet Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Djumaniyazov Umrbek, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak,  Jizzakh Politeknik Enstitüsünden Prof. Dr. Usmankulov Alisher  ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz sunumlarını gerçekleştirdiler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır Satoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı oturumda; Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Reymov Ahmed, Taşkent Kimya-Teknoloji Enstitüsünden Doç. Dr. Hakimov Zafar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. Mamatkarimov Odiljon ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Reel Ekonomide Bilimsel ve Teknolojik İşbirliğinin Geliştirilmesi için Beklentiler”  konusunu tartıştılar.

“Bilim ve İşletme: Bilimin Üretime Dönüşmesinde Bir Faktör Olarak İnsan Sermayesi” konulu oturumun moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal yaptı. Oturuma konuşmacı olarak; Fergana Politeknik Enstitüsünden Prof. Dr. Salomov O‘ktam, Navoi Devlet Maden ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abduazizov Nabijon, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Denau Girişimcilik ve Pedagoji Enstitüsünden Prof. Dr. Raximov Ganisher, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten katıldı.

Moderatörlüğünü İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın yaptığı “Kültürlerin Kesişimi: Teknik Eğitim Alanında Kültürler Arası Diyalog ve İş Birliği” konulu oturumda ise; Andijan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yuldashev Akramjon, Bukhara Devlet Üniversitesinden Prof. Dr. Djuraev Abror, Taşkent Tekstil ve Hafif Sanayi Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Sabirov Ilxom ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt katılımcıları bilgilendirdi.

Oturumların ardından iki ülke üniversiteleri arasında çeşitli konularda iş birliği anlaşmaları imzalandı. Etkinlik sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

• MAKÜ Üniversite Adaylarına “Tercih Zamanı” Adlı Televizyon Programı Hazırladı | 29.07.2022
  • MAKÜ’de Hasat Zamanı | 29.07.2022
  • MAKÜ Mobil Mikroskobun Patentini Aldı | 29.07.2022
  • Rektör Korkmaz Burdur’un Nabzı Programında MAKÜ’yü Anlattı | 28.07.2022