Rektör Korkmaz ADIM Üniversiteleri Birliği Toplantısına Katıldı

13.06.2022

ADIM Üniversiteleri Birliği Rektörler ve İdari Grup Toplantısı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımı ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da katıldı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipliğinde Gülümser Hatun Termal Otel’de düzenlenen toplantıya; Kütahya Valisi Ali Çelik, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Türkmen, MAKÜ Daire Başkanları ve ADIM Üniversiteleri arasında yer alan 19 üniversiteden 16’sının rektörleri, rektör yardımcıları ve genel sekreterleri katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ADIM Üniversiteleri Birliği üyesi üniversitelerin Kütahya’da bir araya gelmesinin şehir için çok değerli olduğunu ifade eden Kütahya Valisi Ali Çelik, “Maalesef koronavirüs sürecinde bir araya gelememenin ve temas edememenin olumsuzluklarını çokça yaşadık. Pandeminin atlatılmasıyla geniş kalabalıkların, birbirini anlayan ve anlamak isteyen insanların bir araya gelmesi ve ortak problemlerini çözmek için bir sinerji ve güç birliği oluşturmasının çok değerli olduğunu burada bir kez daha görmüş bulunuyoruz.” diye konuştu.

ADIM Üniversiteleri Birliğine bağlı 19 üniversitenin katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2001 yılında 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birliğinin, bugün 19 üniversite ile eğitim-öğretim, ar-ge, teknik ve sosyal-kültürel hizmetler alanlarında üniversitelerarası iş birliğini geliştirdiğini ve ortak girişimlerde bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye’de 25-34 yaş aralığındaki gençlerin yükseköğretim mezuniyet oranının sadece son 10 yıl içerisinde yüzde 17’den yüzde 35’e çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Özvar, yükseköğretime erişimde, OECD ortalamalarına biraz daha yaklaşıldığını ve Türkiye’deki genç nüfusun en iyi yükseköğretim imkanlarına sahip olmaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda başlatılan Yükseköğretimde Büyük Veri Projesiyle, çok değerli bilgilerin keşfini ve analizini yapmayı hedeflediklerini dile getiren YÖK Başkanı Özvar, her bir il ve bölgenin öğrenci hareketliliğine ilişkin veriye dayalı olarak geliştirilen grafik ve tabloların yer aldığı Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporunun da geçen ay yayımlandığını hatırlatarak yeni başlatılan projeden bahsetti.

Yükseköğretim kurumlarımız arasında akademik personel hareketliliğin düşük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özvar, konuşmasına şöyle devam etti; “Bundan dolayı, özellikle köklü diyebileceğimiz yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyelerimizin nispeten yeni yükseköğretim kurumlarında bir süre ders vermelerini teşvik etmek ve böylece tecrübe paylaşımını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda, bu hafta üniversitelerimize yazdığımız bir yazıyla üniversitelerimiz arasında öğretim üyeliği hareketliliğini teşvik eden kapsamlı bir program başlattığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim. YÖK Akademik Hareketlilik Projesi ile köklü üniversitelerimizin yetişmiş akademik kadrosu yeni kurulan üniversitelerde ders vermek üzere YÖK koordinasyonunda görevlendirilecektir. Bu çerçevede, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler başta olmak üzere üniversitelerde öğretim üyesi temininde güçlük çekilen alanların tespiti için sizlere yazı yazıldı. Görevlendirmelerde öğretim elemanlarının gönüllülüğü esas alınacaktır.”  ifadelerini kullandı.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, ADIM Üniversiteleri Birliğinin tarihindeki en kalabalık toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek katılımcılara teşekkür etti. Prof. Dr. Kavuncu, toplantıda üniversitelerin sorunlarına ortak çözümler aranacağını söyledi.

• MAKÜ Üniversite Adaylarına “Tercih Zamanı” Adlı Televizyon Programı Hazırladı | 29.07.2022
  • MAKÜ’de Hasat Zamanı | 29.07.2022
  • MAKÜ Mobil Mikroskobun Patentini Aldı | 29.07.2022
  • Rektör Korkmaz Burdur’un Nabzı Programında MAKÜ’yü Anlattı | 28.07.2022