Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı tarafından “Unlu Mamüller ve Tatlılar II” dersi kapsamında öğrencilere yönelik teknik gezi düzenlendi.
Aşçılık Programı Öğr. Gör.
Muhammed Haykır tarafından organize edilen gezi kapsamında Antalya OSB’de
bulunan otelcilik ve catering sektöründe hizmet veren bazı işletmeler ziyaret
edildi. Geziye Aşçılık Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Yunus Baygül
ve Öğr. Gör. Mustafa Görücüler de katıldı.
Gezi kapsamında öğrencilere ilk
olarak yiyecek içecek sektöründe kullanılan endüstriyel mutfak ekipmanları
hakkında bilgiler verildi. Daha
sonra, dondurmanın tarihi, günümüzdeki önemi ve yapım teknikleri anlatıldı. Ardından uygulamalı olarak dondurma üretimi yapıldı. Son olarak ise,
çikolata eğitimi kapsamında öğrencilere çikolatanın tarihi, çeşitleri ve
kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler aktarıldı. Daha sonra öğrenciler
uygulamalı olarak çikolata üretimi gerçekleştirdiler.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İstiklal Yerleşkesi 15030 / BURDUR
+90 248 213 10 00
rektorluk@mehmetakif.edu.tr
© 2018 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi