.

YÖK Başkanı Özvar Desteklenecek 7 Yeni Üniversiteyi MAKÜ’de açıkladı

12.11.2021

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’de bulunan 22 üniversite rektörü ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) bir araya geldi.

MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de 12 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaştırması ve İhtisaslaşma Programı çerçevesinde YÖK Başkanı Özvar 22 Üniversite Rektörü ile buluştu.

MAKÜ Kurumsal İletişim Merkezi tarafından hazırlanan Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi tanıtım filmi gösterimi ile başlayan programa YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ertekin, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları İl Protokolü ve akademisyenler katıldı.

İlk konuşmayı Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz yaptı. Korkmaz konuşmasında; “Üniversitelerin kendilerine toplum meselelerini ve dertlerini bir misyon edinip bu konuda çıkmış olduğu yolculuğun önemli bir aşamasındayız. Üniversitemizin yaklaşık 4 yıldır sahada yapmış olduğu çalışmaları tanıtım filminde kısaca gördük. Bütün üniversitelerin klasik görevleri dışında temel görevleri dışında toplumun da meselelerine kafa yorması ve bölgesel olarak illerin içinde bulundukları sosyo-kültürel yapının gelişimine katkı vereceği bir konseptte devletin çok ciddi kamu kaynaklarını harcayarak kurmuş olduğu üniversitelerin, masraflarını maliyetlerini, katma değerini ve toplumsal faydasını artırmaya yönelik edinmiş oldukları bu misyonda üniversitemiz de yaklaşık olarak 4 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Bu Türk Yükseköğrenimi bakımından yeni bir anlayış. Çok örnekleri ya da bu konuda oluşmuş kurumsal yapıları veya mevzuatları, alt yapıları çok olan bir durum değil. Biz genellikle yerleşkelerin içerisinde laboratuvarlarda dersliklerde çalışmalarımızı sürdürürken bir anda edinmiş olduğumuz misyonla kendimizi toplumun, ekosistemin, üretim yapısının içerisinde nasıl konumlandıracağımızı, Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversitenin ne olduğunu ne olması gerektiği gibi soruları sorarak bir anlamda kendi tecrübelerimizi ve kendi modellerimizi de inşa etme durumundayız. İlk başlayan 5 üniversite olarak biz bu anlamda bir takım tecrübeler deneyimler elde ettik. Başlangıçta kurguladığımız modelin gelişimi konusunda zaman içerisinde gelişmeler, evrilmeler ortaya çıktı. Bu büyük bir tecrübe oldu. Sonradan katılan üniversitelerimize bu anlamda elimizden gelen bilgi ve deneyimleri paylaşıyoruz’’ diyen Rektör Korkmaz konuşmasının devamında Hayvancılık Projesi kapsamında MAKÜ tarafından gerçekleştirilen çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

Mobil Mikroskop Canlı Yayında Uygulamalı Olarak Anlatıldı

Program kapsamında MAKÜ’lü akademisyenler tarafından geliştirilen ve hizmet vermeye başlayan mobil mikroskop tanı sisteminin tanıtımı gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çiçek ile Burdur’un Çeltikçi İlçesi Bağsaray köyünden yapılan canlı bağlantı gerçekleştirildi. Mobil mikroskop ve tanı sisteminin çalışma sürecini anlatan Çiçek, uygulamalı olarak katılımcılara bilgiler verdi. Diğer bir canlı bağlantı ise Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (HAYTEK) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şima Şahinduran ile gerçekleştirildi. Mobil tanı sistemi ile hastalığın kısa süre içerinde nasıl teşhis edildiği uygulamalı olarak aktarıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan da bir konuşma yaparak; ‘’2016 yılında başlayan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaştırması ve İhtisaslaşma Programı 5 yılını doldurdu. 5 yıl içerisinde 4 çağrıya çıktık ve bu çerçevede 15 üniversitemiz destek alıyor. Bu üniversitelerimize bugün 4. çağrının sonuçlarını da ilan ederek 7 üniversitemiz de dahil olacak. Kalkınma alanında ihtisaslaşan 22 üniversitemiz ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

YÖK Başkanı Özvar Bölgesel Kalkınma Odaklı Yeni 7 Yeni Üniversiteyi Açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı konuşmasında; “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programında yer alan üniversitelerimizin faaliyet performanslarının izlenmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla 2019 yılından bu yana belli aralıklarla proje kapsamındaki üniversitelerimizde toplantılar düzenlenmektedir. Bu toplantılara Düzce Üniversitemizle başlanmış olup Bingöl, Kırşehir ve Uşak ile devam edilmiştir. Pandemi nedeniyle uzun bir süre ara verdiğimiz buluşmalarımıza Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizle devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda da program kapsamında yer alan üniversitelerimize ziyaretler gerçekleştireceğiz.

YÖK olarak yükseköğretimin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerinde “kalite, çeşitlilik, farklılık ve bölgesel gelişme odaklı” bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsiyoruz. Yapısal değişim niteliğindeki en önemli girişimlerimizden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu alandaki faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz.

Bu program kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin kullanılması; yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması, bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Seçilen Üniversiteler Bölgeyle İlgili Alanlarda İhtisaslaşabilecekler ve Bölgelerinin Kalkınmasına Önemli Katkılar Sunacaklar

Üniversitelerimizin mevcut durumları değerlendirildiğinde, tümünün birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilimi olduğu görülüyor. Ancak tüm üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmaları ve aynı misyona sahip olmaları gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durumdur. Halbuki özellikle yeni kurulan üniversitelerimiz kendi bölgelerinde; kurumsallaşmasını tamamlamış, gelişmiş üniversitelerimizin o bölge için üretemeyecekleri işleri başarabilir, kazandıramayacakları değerleri o bölgeye kazandırabilirler. Üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde, bir kısmının araştırma ve teknoloji üretiminde, bazılarının da bölgesel kalkınmaya katkı sağlama odaklı farklılaşmasına ihtiyaç vardır. Seçilen bu üniversitelerimiz, eğitim süreci fonksiyonlarını yerine getirirlerken, araştırma sürecinde ise bölgeyle ilgili alanlarda ihtisaslaşabilecekler ve bölgelerinin kalkınmasına önemli katkılar sunabileceklerdir. Bu yaklaşım, 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planında “Yükseköğretim sistemi, hesap verebilirlik temelinde özerklik, performans odaklılık, ihtisaslaşma ve çeşitlilik ilkeleri çerçevesinde kalite odaklı rekabetçi bir yapıya dönüştürülecektir” eylem başlığı olarak açık bir şekilde belirtilmiştir.

Aynı şekilde, 11. Kalkınma Planının 560 nolu politika ve tedbirler başlığı altında da “Yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması sağlanacaktır. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesinin kapsamı genişletilecektir” denilmektedir.

Ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için gereken iki önemli unsur; yükseköğretimde nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insandır. Üretilen bu bilginin ve yetiştirilen insan kaynağının da öncelikli olarak bulunulan bölgeye katkısı büyük önem taşımaktadır.

Yükseköğretim Kurulu, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Program ile üniversitelerin bulundukları bölgelerin ihtiyaçları, sahip oldukları potansiyel ve kapasiteyi göz önüne alarak bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynamaları hedeflenmiştir. Yine bu programla üniversitelerin bölgesel kalkınmayı sağlamak üzere kendi hedeflerini ve stratejilerini bölgeleriyle ilişki kurarak yeniden tanımlamaları, vizyon ve misyonlarını bölgenin ihtiyaçları kapsamında farklılaştırmaları beklenmektedir.

Programa Yeni Katılan Üniversitelerimizi Tebrik Ediyorum

Halihazırda başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında toplam 15 üniversite ile sürece devam edilmektedir. Bugün sürece 7 üniversitemizi de dahil ederek 22 üniversitemize bölgesel kalkınma odaklı misyon yüklemiş olacağız. Programa yeni katılan üniversitelerimizi de tebrik ediyorum.

29 Eylül 2021 tarihli yürütme Kurulunda görüştüğümüz ve bu misyon çerçevesinde kabul ettiğimiz üniversiteleri de bu vesile ile açıklamak isterim;

Giresun Üniversitesi Fındık alanında, Iğdır Üniversitesi Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler alanında, Munzur Üniversitesi Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları alanında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında, Batman Üniversitesi Enerji alanında, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Hassas Tarım ve Yenilikçi İşletme Teknolojileri alanında, Gümüşhane Üniversitesi Madencilik alanında bölgesel kalkınma üniversitesi olarak kabul edilmesi ve etiket sahibi olmasına karar verilmiştir.

Programa katılan yeni üniversitelerimizle birlikte üniversitelerimiz bölgesel kalkınmaya yönelik verdikleri katkıları daha da artıracaklardır. Hiç şüphe tok ki bölgesel kalkınmanın ana sorumlusu üniversiteler değildir. Belki paydaşlarla beraber bölgesel gerçekleşecektir. Bölgesel kalkınmada üniversitelerimizin yanı sıra o bölgede merkez teşkilatlarımızın Bakanlıklarımızın, STK’larımızın ve diğer mahalli teşkilatlarımızın da üzerlerine düşen önemli roller bulunmaktadır. Üniversitelerimiz sadece bölgesel kalkınmaya hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda bölgesel farklılıkların iktisadi bakımından farklılıkların da ortadan kalkmasında en azından asgari düzeye inmesine yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.

Bu programın etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için, Bakanlıklarımız ve özellikle de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığımız ve YÖK’ün yanı sıra illerimizde Valiliklerimiz, Belediyelerimiz, Kalkınma Ajanslarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da üniversitelerimize bu süreçte verecekleri destek ve katkılar büyük önem arz etmektedir. Ben bu süreçte projeye destek veren ve verecek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bugünkü toplantımızın verimli geçmesini, yükseköğretim sistemimize ve ülkemizin kalkınma odaklı süreçlerinin gelişimine katkılar sağlamasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra bölgesel kalkınma üniversitesi olarak açıklanan 7 üniversiteye beratları YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından takdim edildi.

Konuşmalar ve berat takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a Burdur yöresine ait halk çalgılarından el yapımı sipsi ve kabak kemane ve İstiklal Marşı'nın 100. Yıl hatırası olarak MAKÜ tarafından hazırlanan İstiklal Marşı besteleri temalı ipek mendiller koleksiyonunun 34. üncüsünü hediye etti.

Lavanta Tepesi Otel’de kurulan proje tanıtım stantlarının gezilmesi ve kampüs gezisi ile devam eden programda, MAKÜ büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri de yerinde incelendi. Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezinde üretilen yöresel süt ürünlerinin tadına bakan YÖK Başkanı Özvar’a ayrıca MAKÜ küçükbaş çiftliğinde yetiştirilen keçilerden hediye edildi. Daha sonra El Dikimi Top Atölyesini gezen YÖK Başkanı Özvar ve beraberindekiler, MAKÜ Stadyumunda MAKÜ Top Dikim Atölyesinde üretilen toplarla kısa bir maç yaptılar. Daha sonra Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesini de gezen YÖK Başkanı Özvar ve beraberindekiler Kariyer Okulu’nda da incelemelerde bulundular. Kariyer Okulunda eğitime katılanların sertifikalarını e-mail yoluyla gönderen YÖK Başkanı Özvar, Kariyer Okulunu birincilikle bitiren öğrencinin sertifikasını bizzat kendisi imzaladı.


HABERLER

  • MAKÜ Öğrencilerine Yapay Zeka Kullanımını Öğretecek | 19.04.2024
  • Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Türkmen, MAKÜ Spor Tesislerinde İncelemelerde Bulundu | 19.04.2024
  • Özbekistan Veteriner ve Damızlık Hayvancılık Geliştirme Komitesi Başkan Danışmanı Pirnazarov’dan MAKÜ’ye Ziyaret | 19.04.2024
  • Mühendis Adayları Sektör Temsilcileri ile Buluştu | 19.04.2024
  • TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları Sona Erdi | 19.04.2024
  • MAKÜ, Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı Gerçekleştirdi | 17.04.2024
  • MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Kalitesi Tescillendi | 16.04.2024
  • TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak | 15.04.2024
  • MAKÜ’de Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi | 04.04.2024
  • MAKÜlü Öğrencilerden Kanser Hastalığı için Farkındalık Sergisi | 05.04.2024
  • MAKÜ’de Bölüm Akreditasyon Çalışmaları Hızla Artıyor | 04.04.2024
  • Basın Akademisi TRT Spikeri ve Diksiyon Eğitmeni Güven Göktaş’ı Ağırladı | 04.04.2024
  • Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, Otizmli Çocukları Atlarla Buluşturdu | 02.04.2024
  • Burdur’a Değer Katan Şahsiyetler Sempozyumla Ölümsüzleştirilecek | 19.02.2024
  • Vali Öksüz MAKÜ Diş Hekimliği Fakültesini ve El Dikimi Top Üretim Kursunu Ziyaret Etti | 21.02.2024
  • Öğrencimiz Fatma Gül Avrupa Üçüncüsü Oldu | 21.02.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi | 21.02.2024
  • Öğrenci Topluluk Başkanları MAKÜFEST için Buluştu | 23.02.2024
  • Basın Akademisinin İlk Konuğu M. Ahmet Öcal Oldu | 23.02.2024
  • Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Sertifikalarını Aldılar | 23.02.2024
  • MAKÜ, GÜNKAF Fuarında | 23.02.2024
  • Rektör Dalgar’dan Milli Takıma Ziyaret | 28.02.2024
  • BM ve MAKÜ İşbirliği | 28.02.2024
  • MAKÜ Kariyer Merkezi'nin Özgün Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Heyetiyle Değerlendirildi | 29.02.2024
  • Basın Akademisinin Konuğu Gazeteci Bünyamin Tokmak Oldu | 29.02.2024
  • MAKÜ Projeleri, Web Summit Katar'da Görücüye Çıktı | 01.03.2024
  • MAKÜ’den Türkiye’de İlk Olacak Bir Uygulama | 05.03.2024
  • Fikir Sofrası’nda Spor Vizyonu Üzerinde Duruldu | 08.03.2024
  • MAKÜ Çavdır MYO’da Sanal Gerçeklik Teknoloji ile Eğitim Veriliyor | 13.03.2024
  • MAKÜ’den Toplumsal Katkı Paneli: Yaşlanan Dünya ve Yalnız Yaşlanan Burdur | 13.03.2024
  • MAKÜ Uluslararası Sıralamalardaki Varlığını Giderek Güçlendiriyor | 17.03.2024
  • Burdur'da 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı Düzenlendi | 18.03.2024
  • Turizm Öğrencileri Sektör Liderleriyle Buluştu | 19.03.2024
  • Rektör Dalgar Öğrencilerle İftarda Buluştu | 20.03.2024
  • Baharın Müjdecisi Nevruz’u Kutladık | 21.03.2024
  • MAKÜ Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı Katlanarak Artıyor | 22.03.2024
  • Milli Mutabakat Metnimiz: İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi | 28.03.2024
  • MAKÜ'de Badminton Bölgesel Lig Heyecanı: 197 Sporcu, 30 Üniversite | 02.04.2024
  • MAKÜ Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Uluslararası Fırsatlar Sunuyor | 12.07.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanları Prostat Kanserinin Erken Tanısı İçin Biyosensör Geliştiriyor | 17.07.2023
  • Türkiye'de Tasarım Eğitimine Yapay Zekâyı Dahil Eden İlk Fakültelerden Biri MAKÜ’de | 20.07.2023
  • MAKÜ’den Uluslararasılaşma Atağı | 21.07.2023
  • MAKÜ, U15 Kız Milli Hentbol Takımına Ev Sahipliği Yapıyor | 27.07.2023
  • Hayvancılıkta Pilot Üniversitenin Ulusal ve Uluslararası Akreditasyona Sahip Fakültesi: MAKÜ Veteriner Fakültesi | 31.07.2023
  • Türkiye'nin En İyi Tesislerinde Spor Eğitimi Fırsatı: MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi | 02.08.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarının Çalışmaları Patent Aldı | 02.08.2023
  • Beş Yıldızlı Tesislerde Uygulamalı Eğitim Olanağı: MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu | 04.08.2023
  • MAKÜ'ye “Erasmus KA171” Kapsamında 14 Projede Toplam 65.705 € Hibe Desteği | 09.08.2023
  • MAKÜ Avrupa’nın En Büyük Eğitim Fuarı EAIE 2023'e Katıldı | 28.09.2023
  • Rektör Dalgar 2023-2027 Politikasını Paylaştı | 02.10.2023
  • MAKÜ’de 100. Yıl Spor Şenlikleri Ödül Töreni Düzenlendi | 30.10.2023
  • Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı | 30.10.2023
  • MAKÜ’de "KA171 Yeni Dönem Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri" Toplantısı Yapıldı | 06.11.2023
  • Uluslararası Halosheep Projesi'nin 2. Konsorsiyum Toplantısı MAKÜ'de Gerçekleştirildi | 07.11.2023
  • MAKÜ’nün TÜBİTAK 1001 Projesi İle Küresel Isınmanın Canlılar Üzerindeki Etkileri Araştırılıyor | 07.11.2023
  • MAKÜ Su Altı Topluluğu Antalya Kaş’ta Eğitim Dalışı Gerçekleştirdi | 07.11.2023
  • Rektör Dalgar Filistinli Öğrencileri Ağırladı | 07.11.2023
  • MAKÜ LÖSEV Fayda Topluluğu LÖSEV’e Dikkat Çekti | 08.11.2023
  • Atamızı Saygıyla ve Özlemle Andık | 10.11.2023
  • Rektör Dalgar Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısına Katıldı | 11.11.2023
  • Milli Ağaçlandırma Gününde MAKÜ’de Fidanlar Toprakla Buluştu | 11.11.2023
  • MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi Proje ve Girişimcilik Eğitimleri Verdi | 14.11.2023
  • MAKÜ Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Mezunları ile Buluşuyor | 14.11.2023
  • MAKÜ’den Hayvanlarda Ayak ve Tırnak Hastalıklarına Yenilikçi Jel Çözümü: Verim Kayıpları Önlenecek | 14.11.2023
  • MAKÜ, II. Özbek-Türk Eğitim Forumu’na Katıldı | 15.11.2023
  • Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kanafeyev Kazak Öğrencilerle Bir Araya Geldi | 17.11.2023
  • MAKÜ'lü Gastronomi Öğrencilerinden 2 Ayrı Madalya | 20.11.2023
  • MAKÜ’de Kalite Toplantısı Gerçekleştirildi | 24.11.2023
  • MAKÜ Halk Oyunları Ekibi Yine Şampiyon | 26.11.2023
  • MAKÜ’den Toplumsal Kalkınmaya ve Kadın İstihdamına Büyük Destek | 28.11.2023
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarından Çocuk Gelişimine Yönelik Yenilikçi STEAM Eğitimi Araştırması | 30.11.2023
  • Rektör Dalgar Gastro Antalya 23’den Ödüllerle Dönen Öğrencilerle Buluştu | 01.12.2023
  • XVI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu Rekor Katılımla ve Başarıyla Sonuçlandı | 04.12.2023
  • MAKÜ’de Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi | 05.12.2023
  • Engelli Öğrenciler Üniversitemizde En Değerli Emanetimizdir | 07.12.2023
  • MAKÜ’den Stres Kaygılı Uykusuzluğa Çözüm | 07.12.2023
  • MAKÜ Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi Tüm Vatandaşlara Hizmet Verecek | 08.12.2023
  • Yazılım Geliştiricileri ve Öğrenciler GDG DevFest '23 Burdur Konferansında MAKÜ’de Buluştu | 11.12.2023
  • Tekerlekli Araba Yatalak Buzağı Ölümlerine Dur Diyecek | 13.12.2023
  • MAKÜlü Öğrencilerin TÜBİTAK Başarısı | 14.12.2023
  • MAKÜ’lü Öğrencilerden Çevre Bilincine Dikkat Çeken Etkinlik | 14.12.2023
  • MAKÜ Öğrencileri ANSİAD İş Fikri Yarışmasında Birinci Oldu | 18.12.2023
  • MAKÜ Öğrencilerine Siber Vatan Programı Kapsamında Siber Güvenlik ve Yazılım Eğitimi Verildi | 20.12.2023
  • MAKÜ Dünya Sıralamalarında Giderek Yükseliyor! | 20.12.2023
  • MAKÜ Öğrencileri Mutlu Yaşamanın Formülünü Öğreniyorlar | 22.12.2023
  • Adını Gururla Taşıdığımız Mehmet Akif Ersoy 150. Yaşında MAKÜ’de Anılıyor | 22.12.2023
  • Üniversitelerarası Kadınlar Bölgesel Lig Basketbol Müsabakaları Tamamlandı | 25.12.2023
  • Rektör Dalgar, Mehmet Akif Ersoy ve Türk Edebiyatı Merkezi’nin Açılışına Katıldı | 27.12.2023
  • Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi | 28.12.2023
  • Prof. Dr. Tarhan MAKÜ Öğrencileri İle Buluştu | 03.01.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyenin TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi | 04.01.2024
  • MAKÜ, TÜBİTAK Sıralamalarında 2 Alanda Türkiye 3.'sü, 22 Alanda İse İlkler Arasında | 09.01.2024
  • Rektör Dalgar Gazetecilerle Buluştu | 10.01.2024
  • MAKÜ’de Bilim Şenliği Gerçekleştirildi | 12.01.2024
  • MAKÜ Taş Oda Konağı Yöresel Lezzetlerin Adresi Olacak | 12.01.2024
  • Süt Hayvancılığı Kalkınmasında Pilot Programının İlk Çiftlik Belgelendirmesi Yapıldı | 12.01.2024
  • MAKÜ’de Teknofest 2024 Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi | 15.01.2024
  • Rektör Dalgar’dan Öğrencilere Çorba İkramı | 17.01.2024
  • Rektör Dalgar Yeşilova’da Ziyaretlerde Bulundu | 18.01.2024
  • Her Hafta Bir Etkinlikle MAKÜ Öğrencilerinin Kariyerlerine Yön Veriliyor | 24.01.2024
  • Rektör Dalgar Ağlasun’u Ziyaret Etti | 24.01.2024
  • Aşçılık Bölümü Öğrencileri Final Notlarını Rektör Dalgar ve Ekibinden Aldılar | 25.01.2024
  • MAKÜ’de Fikir Sofrası Dijital Dönüşüm Üzerine Toplandı | 25.01.2024
  • Vali Türker Öksüz Ünipark AVM’de İncelemelerde Bulundu | 25.01.2024
  • MAKÜ Akademisyeninden Uluslararası Proje Başarısı “Hemşire Eğitiminde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yenilik” | 02.02.2024
  • MAKÜ Öğrencisi Türkiye Şampiyonu Oldu | 05.02.2024
  • Asrın Felaketi Olarak Anılan 6 Şubat Depremleri, Burdur'da Düzenlenen Törenle Anıldı | 06.02.2024
  • MAKÜ’de Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarı Kuruldu | 25.01.2024
  • MAKÜ’lü Akademisyen TRT Müzik Ekranlarında | 26.01.2024
  • MAKÜ Voleybol Takımları Gururlandırdı | 11.02.2024
  • Maküspor ile Moral Yemeği | 08.02.2024
  • Türkiye’de İlk Defa Hayvan Refahı Protokolleri Kitaplaştırıldı | 08.02.2024
  • MAKÜ’den Spor Federasyonlarına Güçlü Tanıtım Atağı | 15.02.2024
  • Sanat Tasarım Fakültesi’nde Polonyalı Ünlü Sanatçının Sergisi Açıldı | 19.02.2024
  • MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp Emekli Oldu | 19.02.2024
  • MAKÜ Öğrencilerinin Gözünden; “Filistin’de Çocuk Olmak” | 21.02.2024
  • Hentbol Antrenörleri ve Milli Sporcular Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ile Buluştu | 26.02.2024
  • Yapay Zeka Devrimi MAKÜ’de Konuşuldu | 01.03.2024
  • Akdeniz Üniversitesi’nde Bölge Üniversiteleri Rektörler Toplantısı Gerçekleştirildi | 03.03.2024
  • MAKÜ’nün Kampüs Peyzajı Hakkında Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirildi | 04.03.2024
  • Adalet Bakanı Tunç İşyurtları Tesisinin Açılışını Gerçekleştirdi | 06.03.2024
  • Türkiye’nin En Zengin Öğrenci Topluluğuna Sahip MAKÜ’de Tanıtım Günleri Yapıldı | 06.03.2024
  • Rektör Dalgar, Atatürk'ün Burdur'a Gelişinin 94. Yıldönümü Törenlerine Katıldı | 07.03.2024
  • Türkiye Şampiyonu, Avrupa 3.sü Öğrencimizden Rektör Dalgar’a Ziyaret | 08.03.2024
  • Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat’ın Konferansı Büyük İlgi Gördü | 08.03.2024
  • MAKÜ’lü Bilim İnsanlarının Projesi Afrika’daki Kıtlığın Çözümüne Katkı Sağlayacak | 11.03.2024
  • MAKÜ, Burdur’un Refah Haritasını Çıkaracak | 19.03.2024
  • Çavdır Meslek Yüksekokulu’ndan Örnek Toplumsal Katkı Uygulaması | 29.03.2024
  • Rektör Dalgar, Uluslararası Öğrencilerle İftarda Buluştu | 03.04.2024