Geçmiş ve Gelecek Bağlamında Orta Doğu Temalı III. Uluslararası Sosyal Bilimlerde Yeni Yönelimler Sempozyumu Ürdün’de Gerçekleştirildi

16.04.2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öncülüğünde, Al –Balqa Applied Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve TİKA’nın katkılarıyla 12-15 Nisan 2018 tarihleri arasında Ürdün’ün Al Salt kentinde “Geçmiş ve Gelecek Bağlamında Orta Doğu” temalı “III. Uluslararası Sosyal Bilimlerde Yeni Yönelimler Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyuma Ürdün’den 5, Türkiye’den 20 farklı üniversiteden katılan akademisyenler tarafından 60 bildiri sunuldu. Sempozyuma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, Balıkesir Üniversitesini Temsilen Rektör Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR, Al-Balqa Applied Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Abdallah S. Al ZOUBI katıldı.

Ürdün hükümetinin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumun açılışına Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Adel Al TWEISSI katıldı. Bakan TWEISSI, sempozyumda ele alınan konuların hem Türkiye-Ürdün ilişkilerine hem de Orta Doğu’nun tarihine, bilimine ve ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Sempozyum açılışında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni temsilen konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, konuşmasında iki ülke insanları arasındaki kardeşliğe ve yakınlığa vurgu yaparak bu tür bilimsel programların iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğini güçlendireceğini belirtti ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi hakkında bilgiler paylaştı.

Sempozyumun açılışına Ürdün basınından da yoğun bir ilgi vardı. Ürdün Devlet Televizyonu tarafından tüm konuşmalar kaydedilirken, açılış programı sonrasında ve kültürel amaçlı yapılan Petra gezisi esnasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR ile özel röportajlar yapıldı.

Sempozyuma sunulan bildirilerin bitiminden sonra yapılan değerlendirme oturumuna Ürdün Maliye Bakanı Mohammad Abu HAMMOUR katıldı. Bakan, Ürdün Kralı II. Abdullah’ın sempozyuma Türkiye’den katılanlara selamlarını iletmesi ile başladığı konuşmasında sempozyumun Türkiye ve Ürdün arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek, Ürdün ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Sempozyum katılımcıları Al Salt kenti yakınında bulunan Türk şehitliğini ziyaret ederek şehitlik hakkında bilgi edindiler.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR ve Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf AYMANKUY, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat KARAGÖZ’ü makamında ziyaret ederek Türkiye-Ürdün ilişkileri hakkında bilgi edindiler.

Başarılı bir şekilde tamamlanan sempozyuma sunulan bildirilerin kısa sürede basılması ve sempozyumun devamının Türkiye’de yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Görseller

• Türkçe Seviye Belirleme Sınavı (Mazeret Sınavı) Sonuçlarına | 21.09.2018
  • Öğrenci Yemekhane Rezervasyon İşlemleri Hakkında Duyuru | 19.09.2018
  • DGS ile Yerleşen Öğrenci Kayıtları Kakkında Duyuru | 21.09.2018