Burdur İl Gelişim Planı Turizm Tema Toplantısı Gerçekleştirildi

12.04.2018

Burdur İl Gelişim Planı çerçevesinde Kamu-Özel Sektör Temsilcileriyle Turizm Teması toplantısı Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Uğur KILINÇ ile Dr. Öğr. Üyesi Olcay KILINÇ’ın yaptığı toplantıya, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit KARACA, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri ÖZBEK, İlçe Emniyet Amiri Zülküf ÖZBAHÇECİ olmak üzere ve sektör temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet UYUMAZ, “Üniversitelerin iki temel amacı vardır. Biri bilgiyi üreterek teknolojiye dönüştürmektir. İkincisi ise bulunduğu bölgenin potansiyelini ortaya çıkarmak ve bölgeye katkıda bulunmaktır. MAKÜ olarak biz de sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek bu noktada yapabileceklerimize odaklanıyoruz. Bölgesel kalkınma alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burdur’un ekonomi alanında gelişiminin sağlanması için neler yapabiliriz bunu konuşmak ve Burdur il gelişim planı çerçevesinde Yeşilova’yı ve bölgemizi geliştirme hedeflerini taşıyoruz. Siz sektör temsilcilerinin fikirleri bizler için çok önemli. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Olcay KILINÇ ise “Burdur il gelişim planının turizm temalı ilk toplantısını burada gerçekleştiriyoruz. Burdur il gelişim planı üniversite ve valilikle ortaklaşa düzenlenen ve Burdur’un potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan bir projedir. Bizlerin amacı da Burdur’un turizmde avantaj ve dezavantajlarını ortaya çıkarmak ve bir yol haritası oluşturmaktır. Burdur turizm potansiyeli ve Salda ile ilgili görüşlerinizi almak, bu bağlamda oluşturulan sorulara samimiyetle cevap vermek ve ilçemizin potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Turizm alanı ile ilgili görüşlerin paylaşılıp değerlendirmelerin yapıldığı toplantı ile alan taraması tamamlanmış oldu.

Burdur İl Gelişim Planı Çerçevesinde İlçe Gelişim Stratejileri Forumu Toplantısı da Yapıldı

Burdur İl Gelişim Planı çalışması kapsamında Burdur’un her ilçesinde İlçe Gelişim Stratejileri Formları düzenleniyor. Bu kapsamda ilk İlçe Gelişim Stratejileri Formu Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

İlçedeki mevcut sektörler ile ilgili değerlendirmeler ve ilçe gelişim kapasitesinin konuşulduğu toplantıda katılımcılar tarafından görüşler belirtildi.

Toplantı, karşılıklı görüş alış verişi ile son buldu.

Görseller

• Türkçe Seviye Belirleme Sınavı (Mazeret Sınavı) Sonuçlarına | 21.09.2018
  • Öğrenci Yemekhane Rezervasyon İşlemleri Hakkında Duyuru | 19.09.2018
  • DGS ile Yerleşen Öğrenci Kayıtları Kakkında Duyuru | 21.09.2018