Sosyal Hizmet Topluluğu’ndan Darülaceze’ye ziyaret

11.04.2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Hizmet Topluluğu Osmanlı’dan günümüze ayakta kalmış ve sosyal hizmet alanı için son derece önemli bir yardım kurumu olan Darülaceze’ye bir ziyarette bulundu.

Ziyaret, Darülaceze Ziyaretçi Merkezi’nde kurumun tarihçesi ve faaliyetlerini konu alan bir tanıtım filminin izlenmesi ile başladı. Ardından Darülaceze’yi gezen topluluk üyeleri, yaşlıların çalıştıkları atölyeleri de ziyaret ettiler. Atölyelerde çalışmakta olan yaşlılarla sohbet eden topluluk üyeleri Darülaceze sakinlerine de bir nebze olsun moral oldular.

Ziyaretin sonunda Darülaceze Başkanı Hamza CEBECİ ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah DEMİRCAN ile görüşen topluluk üyeleri; Beyoğlu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Türkiye’nin ilk ve en büyük yardım marketi olan Sosyal Marketi de ziyaret ettiler.
Sosyal Hizmet Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Dr. Canan GÖNÜLLÜ TAŞKESEN; “Üniversitemizin bu tür faaliyetleri desteklemesinden dolayı kendimizi son derece şanslı hissediyor ve teşekkür ediyoruz.. Osmanlı tarihinin yaşayan örneklerinden biri olan Darülaceze, sadece faaliyet alanıyla değil; mimarisi ve kurumsal işleyişi ile de sosyal hizmet alanına öncülük eden ve ilham veren bir kurumdur. Topluluk üyelerimiz, ziyaretin her anını yeni bilgiler edinerek geçirdiler. Ayrıca Beyoğlu Belediye Başkanımıza davetlerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Görseller

• 2019 Yılı Akademik Teşvik Başvuru Takvimi | 14.12.2018
  • 2019 Yılı Akademik Teşvik Başvuru Hazırlık Kılavuzu | 14.12.2018
  • MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyılı Çalışma Saatleri | 07.12.2018