Açık Ders ve Kariyer Gelişimine Yönelik “PDR’de Güncel Konular” Adlı Konferans Düzenlendi

11.04.2018

MAKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Topluluğu tarafından “PDR’de Güncel Konular” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat KARAER, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık KARTAL, PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serap ÖZDEMİR ve PDR öğrencileri katıldı.

Açık Ders niteliğinde geçen konferansta, Samsun Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Uzman Psikolojik Danışman Oğuz ÖZAT “Bir mesleğin kalitesini belirleyenlerin o alandan mezun olan ve mesleğini hakkıyla yapan bireyler olduğunu” vurguladı. Bu anlamda “PDR öğrencilerinin üniversite döneminde sürekli olarak kendilerini geliştirmeye odaklanmaları ve kendilerine güvenmeleri gerektiğine” dikkat çekti. Ayrıca, meslek adaylarını kendi iş alanları ile ilgili bilgilendirerek Milli Eğitim Bakanlığı dışında da istihdam edilebilecekleri kamu kurumları ve özel kuruluşlar hakkında bilgiler verdi.

Konferans sonunda, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihat KARAER, Oğuz ÖZAT’a sunumu için teşekkür ederek Mehmet Akif Ersoy Anmalığı takdim etti.

Görseller

• 2019 Yılı Akademik Teşvik Başvuru Takvimi | 14.12.2018
  • 2019 Yılı Akademik Teşvik Başvuru Hazırlık Kılavuzu | 14.12.2018
  • MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyılı Çalışma Saatleri | 07.12.2018