MAKÜ’nün Kariyer İzleme ve Geliştirme Sistemi Tanıtıldı

10.04.2018

MAKÜ öğrencilerinin kariyerlerine ışık tutacak web tabanlı Kariyer İzleme ve Geliştirme Sistemi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş ACAR, Prof. Dr. Mehmet KARACA, Prof. Dr. Hüseyin DALĞAR, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Gürkan KAYA, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sibel KARAKELLE, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet KARAGÜL, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Özcan ÖZGEL, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feyzullah Eray DÖKÜ, Bilgi İşlem Daire Başkanı İsmail ATICI ve Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ sistemin, MAKÜ öğrenci ve mezunlarının aldıkları eğitim, kişilik özellikleri, yetenekleri, becerileri ve mesleki ilgileri ile uyumlu kariyer planı geliştirmelerine yardımcı olmak, onlara rehberlik etmek ve iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirildiğini ifade etti. KORKMAZ, bu sistem aracılığı ile tüm öğrencilerin kariyer yol haritalarını belirlerken rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanacağını ifade etti. Bu amaçla kamu ve özel sektörün iş hayatına ilişkin gereksinimleri dikkate alınarak geniş bir aralıkta, birçok meslek grubuna yönelik sertifika programları, kişisel gelişim eğitimleri ve akademik seminer programlarının tasarlandığını ve eğitim programlarının akreditasyon süreçleri ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirtti. Öte yandan öğrencilerin ve mezunların yurt içi ve yurt dışı staj ve iş taleplerini karşılamak ve onları yönlendirmek amacıyla staj, burs ve iş havuzu oluşturulmasına dönük girişimlerinde başladığını ifade etti.

Toplantıda katılımcılara Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Planlama Koordinatörlüğü tarafından sistemin işleyişi ile ilgili detaylı bilgi aktarıldı.

Görseller

DUYURULAR

• Türkiye-Pakistan (Pak-Türk) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı İlanı | 19.07.2018
  • Kurumlar Arası ve Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru İşlemleri | 17.07.2018