Kamu-Özel Sektör Temsilcileriyle Burdur İl Gelişim Planı Enerji Tema Toplantısı Gerçekleştirildi

06.04.2018

Burdur İl Gelişim Planı çerçevesinde Kamu-Özel Sektör Temsilcileriyle Enerji Teması toplantısı gerçekleştirildi. Burdur Gelişim Merkezinde yapılan toplantıya TEİAŞ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz ADIGÜZEL, Akdeniz Elektrik A.Ş.'den Emine ALTUNDAĞ, DSİ 182. Şube Müdürlüğünden Baş Mühendis Hasan Ali Utku ŞAVKLI, Torosgaz Dağıtım A.Ş'den Zekeriya DABAN ile Orman İşletme Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantıda Burdur'un mevcut sektörlerinin kapasiteleri ve geleceğe yönelik gelişimlerinden bahsedildi. Daha öncesinden enerji temasıyla ilgili tüm birimleri ziyaret eden Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Gökhan YILMAZ ve Moderatör Yardımcısı Öğr. Gör. Nilgün ŞENGÖZ, talep edilen son 10 yılın enerji verileri ile ilgili Burdur'un mevcut kapasitesinin ne kadar olduğu ve nasıl artırılabileceği, eksiklerinin tespiti için çalışmaların neler olacağı hakkında bilgiler verdi.

Enerji sektörüne ek destek ve alternatif bir kaynak olacağı konuşulan Tefenni trafo çalışmalarının sürdüğü ve enerji dağıtımındaki sorunların nerelerde ve nasıl kaynaklandığına dair konuşmaların yapıldığı toplantıda, enerji sektöründe kayıp kaçak, planlı/plansız kesintilerin zamanları ve süreleri, imar alt yapı sorunlarının elektrik dağıtım şirketi olan TEDAŞ'a sorunlar çıkardığını ve bunların önlenmesiyle ilgili çözüm yollarının neler olabileceği görüşüldü. Ayrıca ek enerji kaynağı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının hangi bölgelerde nasıl yararlanılması gerektiğinin değerlendirildiği toplantıda her kesimden fikir alındı. Bunlara ek olarak Burdur içme suyu havzasının sondaj sistemi ile tarımda sulama yapıldığı için yer altı kaynaklarının tükenme tehsi ve gerekli görülen bilinçlendirme faaliyetlerinin yeteri kadar halka ulaşmaması sorunu üzerinde duruldu.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantı, iyi niyet dilek ve temennileriyle birlikte son buldu.

Görseller

DUYURULAR

• Türkiye-Pakistan (Pak-Türk) Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı İlanı | 19.07.2018
  • Kurumlar Arası ve Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları ve Başvuru İşlemleri | 17.07.2018