MAKÜ Spor Namağlup Şampiyon

02.04.2018

BURDUR Birinci Amatör Küme Play-Off grubunda şampiyonluğu geçen hafta garantileyen MAKÜ Spor kupasına kavuştu.
MAKÜ Spor Play-Off grubu son maçında Gazi Atatürk Stadı’nda karşılaştığı ve Abdullah İNAN, Lütfi ORAL ile Osman GENÇ hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada Burdur Belediyespor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 4-0 yenerek Play-Off grubunu da namağlup şampiyon olarak tamamladı.
Maç sonunda büyük sevinç yaşayan MAKÜ Sporlu futbolcuların şampiyonluk kupası Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri YILDIRIM ve Futbol İl Temsilcisi Murat TÜRKER tarafından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve MAKÜ Spor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ’a verildi.

Maç öncesi açıklama yapan MAKÜ Spor Teknik Direktörü Dr. Sezgin KORKMAZ, “Sezonu şampiyon olarak tamamlamak ayrı bir gurur. Her ne kadar üniversitenin adını temsil ediyor olsak da öncelikle Burdur’u temsil ediyoruz. Futbolun estetik yönleriyle Burdur halkı arasında duygusal bir bağlantı kurmak istedik. Bunu başarabildiysek ne mutlu bizlere. Bunu şampiyon bir takım olarak başardıysak bu bize ayrı bir keyif vermiştir. İki hafta sonra da final maçı var. O maçta da hem üniversitemizi, hem de Burdur’u en iyi şekilde temsil ederiz ve hedefimize ulaşırız. Bu süreçte bizlere hep destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ olmak üzere MAKÜ Ailesine, akademik ve idari personeline, öğrencilerine ve bizleri destekleyen Burdur halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Maç sonrası kısa bir açıklama yapan MAKÜ Spor Kulüp Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ, “Bu mutluluk güzel bir olaydı bizim için. Sonuçta biz daha yeni bir takımız. Geçen yıl kıl payı kaçırdık şampiyonluğu kaçırmıştık. Ama bu yıl sporcularımız baştan sona kadar disiplinli bir şekilde, özverili bir şekilde çalışarak bu başarıyı elde ettiler. Bu başarı tesadüfi değildir. Yaz kış demeden haftanın dört günü antrenmanlarını yaptılar. Zaman zaman derslerinden, sevdiklerinden ödün verdiler ve bugün bu başarının mimarı oldular. Bu başarı tek başına elde edilmiş bir başarı da değil. Başarının esas mimarı Teknik Direktörümüz Dr. Sezgin KORKMAZ hocamız da futbolcularla birlikte koca bir sezonu geçirdi. Her şeyden önemlisi bize baştan sona kadar desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ olmak üzere tüm üniversite yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ve yine maçlarda bizi yalnız bırakmayan öğrencilerimize, akademisyen arkadaşlarımıza, idari personelimize ve Burdurlu spor severlere teşekkür ediyorum. Bu sonun başlangıcı. İnşallah bundan sonra bir maçımız daha kaldı. Bu Play-Off grubunda şampiyon olduk. Kıymetli bir şampiyonluk. Ama 15 gün sonra oynayacağımız maçtan da güzel bir skorla döner ve MAKÜ Spor olarak Burdur’u Bölgesel Amatör Ligde temsil ederiz” dedi.

KILINÇ ayrıca MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde yapımı hızla devam eden Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezinden de şöyle bahsetti; “Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın da çok önem verdiği devasa bir proje. O projeye uygun olarak takımımız da oluşuyor. Bizleri güzel günler bekliyor” dedi.

Maç sonrası MAKÜ Sporlu futbolcular şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadılar.

MAKÜ Spor, Burdur Gazi Atatürk Stadı’nda 15 Nisan Pazar günü Bucak Belediyesi Oğuzhanspor ile Bölgesel Amatör Lige terfi maçı oynayacak.

Görseller

• Türkçe Seviye Belirleme Sınavı (Mazeret Sınavı) Sonuçlarına | 21.09.2018
  • Öğrenci Yemekhane Rezervasyon İşlemleri Hakkında Duyuru | 19.09.2018
  • DGS ile Yerleşen Öğrenci Kayıtları Kakkında Duyuru | 21.09.2018