Adli Bilimlerde Güncel Gelişmeler MAKÜ’de Ele Alındı

21.03.2018

20 Mart 2018 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde düzenlenen Adli Bilimlerde Güncel Gelişmeler Sempozyumu’na katılmak için adli bilimlerde marka değerindeki isimler Burdur’da  buluştular.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Murat KUŞ, “İş hayatında her mekan, bir anda adli bilimlerin kapsama alanına giren bir ortama dönüşebilmektedir. Adli Bilimlerde Güncel Gelişmeler Sempozyumu, tüm kamu yönetici ve çalışanlarına, adli bilimler ile kendi meslekleri arasında ilişki kurabilecekleri farklı bir bakış açısını, aslında doğru bir bakış açısını sunmayı hedeflemektedir.” cümleleri ile etkinliğin amacını özetledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doktor Öğretim Üyesi Canan BARUTCU ise sağlık alanında önemli görevler üstlenen hemşirelerin çalışma alanlarının adli bilimler ile iç içe olduğunu vurguladı.

Ev Sahibi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR konuşmasında  “Profesyonel görevler sırasında adli bilimleri ilgilendiren bazı konularda zorluklarla karşılaşma ihtimali bilinen bir gerçektir. Birçok kişinin profesyonel çalışma alanları ile ilgili Fakültelerinde aldıkları eğitim müfredatının adli bilimler yönünden eksik olması hatta adli bilimler derslerinin hiç bulunmaması, ani ve doğru karar verme sürecini çok olumsuz etkilemektedir. Oysa kamu düzeninin korunması için attığımız her adımda, aldığımız her kararda doğru hamleler yapmak zorundayız. Bu nedenle Adli Bilimlerde Güncel Gelişmeler Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan, önemli bilgileri paylaşmaktan çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.

Davetli konuşmacıların etkinliğe damgasını vurduğu sempozyumda, Adli Bilimciler Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp A.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Hamit HANCI, adli bilimlerin çalışma alanlarının insanlar tarafından çok az bilindiğini, buzdağının altında kalan esas kısımların Adli Bilimlerde Güncel Gelişmeler Sempozyumu’nda dinleyicilere aktarılacağını ifade etti.

Program, davetli konuşmacılar Adli Antropoloji Komisyon Başkanı ve Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim EROL, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ankara’daki Burdurlular Derneği Bşk. Prof. Dr. Gültekin YILDIZ, Adli Gıda İncelemeleri Komisyon Başkanı ve Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat ARTIK,  Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü yetkilisi Doç. Dr. Yeşim DOĞAN, Adli Psikoloji Komisyon Başkanı ve Gazi Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice DEMİRBAŞ ile Adli Yöneylem Komisyon Başkanı ve OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Av. Alp ASLAN’ın sunumları ile devam etti.

Sempozyum katılımcıları, oturum aralarında verilen kahve molalarında adli bilimlerin lisansüstü programlar ve multidisipliner projeler ile nasıl geliştirilebileceği hususunda fikir alış-verişinde bulundular.

Görseller

• Türkçe Seviye Belirleme Sınavı (Mazeret Sınavı) Sonuçlarına | 21.09.2018
  • Öğrenci Yemekhane Rezervasyon İşlemleri Hakkında Duyuru | 19.09.2018
  • DGS ile Yerleşen Öğrenci Kayıtları Kakkında Duyuru | 21.09.2018