Madencilik ve Doğal Taş Sektörü MAKÜ’de buluştu

15.03.2018

Burdur İli Gelişim Planı kapsamında Burdur Gelişim Merkezinde “Madencilik ve Doğal Taş Ocakçılığı” temalı Burdur Madencilik ve Doğal Taş sektörünün mevcut durumu, potansiyeli, sorunları, çözüm önerileri ve gelecek yönetimini ortaya koymak için Burdur’un geleceği madende, Burdur Madencilik Forumu gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur Gelişim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen forumda Maden ve Doğal Taş Sektörü TEMA Moderatörü Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Adnan KALKAN moderatörlük yaptı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa SATICI, Burdur Doğal Taş ve Madenciler Derneği Başkanı Nasuh EKİNCİ, SGK İl Müdürü Bayram BALBAN ve sektör temsilcilerinin katıldığı forumda mevzuat ve yasal düzenlemeler, bürokratik sorunlar, finansman ve teşvikler, üretim, araştırma ve geliştirme, kalite ve standartlar, makine teçhizat ve teknoloji, yönetim ve örgüt yapısı, eğitim ve kalifiye işgücü, maliyetler, pazar ve rekabet koşulları, hammadde ve yardımcı maddeler ve çevre konularından oluşan sorun ve çözüm önerilerinin olduğu 12 ana madde tartışıldı.

Sürdürülebilir mevzuat kurumlarının arasındaki koordinasyonun sağlanması ile illerde Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün bir temsilcisinin olması gerektiği ve rekabet ortamına ayak uydurulmasının sağlanması konularının ön plana çıktığı forumda, sektörün çok ciddi bir potansiyeli olduğu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin yaptığı gibi bir takım hamlelerle sektörün daha iyi noktalara gelebileceği konuşuldu.

• Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024