İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. Yılı Kutlandı

12.03.2018

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi’nin birlikte hazırladığı programda, aziz milletimizin ruhunu yansıtan her zaman gururla okuduğumuz İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle hazırlanan oratoryo gösterisi ve “Vatan Destanı” adlı müzikal sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen programa Vali Şerif YILMAZ, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan TUTUCU, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Baro Başkanı Ramazan GEDİK, Vali Yardımcısı Bahir ALTUNKAYA, Vali Yardımcısı Hayri SANDIKÇI, İl Genel Meclisi Muzaffer BAĞCI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet OLPAK, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, öğrenciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Spor Lisesi Öğretmeni Süleyman GÖZE tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Ayşe ERÇIKTI tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı konulu sunum Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Yusuf KELEŞ tarafından yapıldı.

Oratoryo gösterisi ile devam eden programda, Spor Lisesi öğretmenleri Mehmet CAN ve Yeliz AYDEMİR tarafından hazırlanan oratoryo öğrenciler tarafından gösterildi. Akabinde Müzik Öğretmeni Ahmet Polat KARADAĞ’ın şefliğinde, Güzel Sanatlar Lisesi orkestra ve korosu tarafından “Vatan Destanı’ adlı müzikal sunuldu.

Program günün anlam ve önemine binaen düzenlenen Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali YILMAZ ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Program sonrasında Vali YILMAZ, Rektör KORKMAZ ve protokol üyeleri tarafından MAKÜ Konferans Salonunda günün anlam ve önemine binaen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ve PTT Başmüdürlüğünün hazırladığı Pul Sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından sergileri gezen protokol üyeleri, öğrenciler ve  yetkililerden sergiler hakkında bilgi aldı.

• 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024
  • 2023 Proje Yılı(2023-2024) Personel Hareketliliği Başvuruları Başladı | 14.03.2024