.

Rektör KORKMAZ, MAKÜ’nün Paydaşı Olduğu BEKAP Projesi Kapsamında Düzenlenen Programa Katıldı

12.01.2018

Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi ve Eğitimevi’nin işbirliğiyle Bucak Ticaret ve Sanayi Odası,  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bucaktaki birçok STK, kurum ve kuruluşların destek ve katkılarıyla organize edilen bu yıl ilki düzenlenen BEKAP Bucak eğitimde kaliteyi arttırma projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, Bucak’ta düzenlenen törene katıldı.

Proje, akademik başarının yükselmesi değerler eğitiminde olumlu ve kalıcı davranışlar oluşturulması sosyal, kültürel ve sanatsal yeteneklerin tespiti ve geliştirilmesine büyük katkılar sağlamayı amaçlayan proje Şehid Ömer HALİSDEMİR’i anlatan 30 kuş şiir videosu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, açılış konuşmasını Bucak Kaymakamı ve Bucak Belediye Başkan Vekili Yalçın SEZGİN yaptı. SEZGİN, “Bucak eğitim ve öğretimde başarılı bir ilçedir. Öğrenciler çalışkan, öğretmenler ise gayretlidir. Bu yüzden eğitimde kaliteyi arttırma anlamında öğrencilere kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve kültür sanat faaliyetlerine katılmaları amacıyla bu projeye hayata geçiriyoruz. 21 bin öğrenci ve onların velileri ile bucak halkı bu projeye hazır durumdadır. 2023 vizyonu çerçevesinde ülkemizin ekonomide ilk 10’da olma hedeflerinin yanı sıra eğitimde de ilk 10’da yer almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Milletvekili Reşat PETEK, ise “Bu proje ile inanıyorum ki 2018 yılında bucakta kültürel alanda arzu ettiği programlarla vatandaşları buluşturacağız. Bu projenin tüm hemşehrilerimize özellikle de ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum. .Tarihte pek çok insan topluluğu vardır ama onları millet yapan değerleri yok ettiği için bugün isimleri unutulmuş, tarih kitapları arasında unutulmuş durumdalar. Ama aziz Türk milleti olarak kadim medeniyetimizi inancımızı ahlaki değerlerimizi medeniyet değerlerimizi yaşadığımız ve yaşattığımız müddetçe bu millete hiç kimse asla diz çöktüremeyecektir. İnancımızdan tarihimizden aldığımız güçle yarınlara umutla yürümeye devam edeceğiz. Eğitimde kaliteyi yükselterek yarınlara daha emin adımlarla yürümek için başlatılan bu proje hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bayram ÖZÇELİK ise “Eksik olduğumuz alanda bir proje gerçekleştirildiği için teşekkür ediyoruz. Ekonomik gelişmelere yoğunlaştığımız bir dönemde başka bir alana dikkat çekilmiş. Okumaya devam etmiş geliştirmiş olsaydık, kültürde sanatta dünyaya meydan okurduk. Son yıllarda bunu geliştiren ve meydan okumayı da gerçekleştiren bir dönemi birlikte yaşıyoruz. Ekonomide nasıl ilk 10a girmek istiyorsak kitap okumada da ilk 10a girme gibi hedefi koymalıyız. Bizim medeniyetimizde, milli değerlerimizde kalem kılıçtan önce gelmiştir. Medeniyetimizde eğer kalem varsa bu alanda yol kat etmemiz gerekmektedir. Türkiye’de eğitimde ses getiren bir il ve ilçeyiz. O yüzden bucak her şeyin en iyisine layık diyerek herkesi selamlıyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Şerif YILMAZ da “Burdur eğitim kentidir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 17dir. Türkiye ortalaması 24dür. Eğitimde belli bir başarıyı yakalayan bir iliz. Ancak son yıllarda maalesef biraz geri gidiyoruz. Hükümetimiz eğitim altyapısı ile ilgili tüm desteklerini veriyor. Merkezi bütçeden en fazla savunma iken şimdi eğitime veriliyor. Okul ihtiyacı denildiğinde okul değil onların yenilenmesine ihtiyaç duyuyoruz geldiğimiz nokta memnuniyet vericidir. Umuyorum eğitimde çok iyi yerlere geliriz. Proje çok yönlü kültürel bir faaliyettir. Tüm Bucaklıların katılmalarını canı gönülden istiyorum. Bu örnek projenin diğer illerimize de örnek olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Program, öğrencilerin BEKAP ile ilgili şiirlerinin okunması ile devam etti. Ardından Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ bir konuşma yaptı. Bakan KURTULMUŞ konuşmasında “Projeyi bende yakınen takip edeceğim ve eğer başarıya ulaşırsa diğer il ve ilçelere de örnek olması yönünde çalışmalarımızı yapacağız. Biz de bakanlık olarak bize düşen ne ise onu yapmaya hazırız. Gençlerin önünü açmak, kendi becerilerini göstereceği projeleri yapmak gerekiyor. Bu projede bu amaç doğrultusunda hazırlandı. Bilmek ve okumak birbirine yakın kelimelerdir. Her ikisine de değer verdiğimiz kelimelerdir. Türkiye’de kitap çeşitliliği bakımından dünyada ilk 10’dayiz. Şimdi ise bu kitapların okunmasını sağlayacak bu tür projelere ihtiyaç var. Biz okumayı bilmenin bir yanı olarak görüyoruz. Okumayı da sadece kitap okuma olarak düşünmeyin, ama o kitabın içerisinde kendinizi bilgeliğe taşıyacak unsurları bularak okumanızı tavsiye ederim. Okumak insanın bazı özelliklerini güçlendiren bir ilaç gibidir. Kitap okuma insanın dilini geliştiren en önemli unsurdur. Sevgili gençler, diliyorum bu proje sizleri geliştirir. Ülkemize yararlı, kendi mesleğinde en iyisini olmayı hedefleyerek eğitim hayatınızda ona göre göre çalışmanızı umuyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, BEKAP projesine destek veren yazarlara protokol üyeleri tarafından plaketlerinin verilmesi ve kurdela kesimi ile son buldu.

12 bin öğrencinin katılacağı BEKAP projesi ödüllü kitap okuma yarışması, finalde dereceye giren anne babaların ödüllendirileceği aileler kitap okuma yarışması, yazarlar okullarda etkinliği, aile seminerleri, milli mücadele ve Çanakkale ruhunun gençlere yansımaları ile Çanakkale’ye Bucak’tan mektup var etkinliği, üniversite yerleşkeleri ve şehir merkezlerinde düzenlenecek şehir konferansları, sinema ve tiyatro günlerini kapsayacak.

Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024