MAKÜ İstiklal Yerleşkesi 3 Boyutlu Resimlerle Renklenecek

25.12.2017

Sanat denilince ilk akla gelen dallardan biri olan resim, günümüze gelene kadar pek çok kez biçim değiştirmiştir. Sanatçıların farklı malzeme ve tekniklerle yine farklı alanlarda ve zeminlerde uygulamaya çalıştığı resimler, artık tabloların sınırlarını aşarak sokaklara, duvarlara, kaldırımlara ve diğer pek çok zemine farklı bir boyut kazandırmakta.

Günümüzde sürekli değişen ve gelişen bu sanatı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de grafik tasarım derslerinde görmekteler. Yaptıkları çalışmalar ile insanların ilgisini çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler, 3 boyutlu boyama sanatı ile izleyicide derinlik algısı oluşturmayı amaçlamaktalar. Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Murat Kara'nın verdiği derste yapılan 3 boyutlu resimlerin öncelikle üniversite kampüsü içerisinde farklı yerlerde uygulanması ve daha sonra Burdur'un cadde ve sokaklarına taşınması amaçlanıyor. Uygulanması düşünülen resimler ile obezite, sigaranın zararları, trafik kuralları, okuma alışkanlığı gibi farklı konular ele alınarak toplumun dikkatinin çekilmesi hedefleniyor.

Görseller

• Eğitim Fakültesi Formasyon Duyurusu | 07.12.2018
  • MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi Çalışma Saatleri | 07.12.2018
  • Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başvuru Evrakları İle İlgili Önemli Duyuru | 07.11.2018