3. Geleneksel Türkü Gecesi Gerçekleştirildi

15.12.2017

MAKÜ Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen 3. Geleneksel KÜSAT Türkü Gecesi Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer TEKİN, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Raşit ACAR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konser Türkü Kurulu Başkanı Ayşenur ÖZAVCU’NUN açılış konuşmalarıyla başladı.

ÖZAVCU konuşmasında “Türkülerimiz yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Anadır, bacıdır, kardeştir. Gurbete gidip dönmeyen oğul, hasret çeken yavukludur. Anadolu’dur türküler. Türkülerin olmadığı yerde çiçekler açmaz, kuşlar cıvıldamaz. Akmaz derin-dingin ırmaklar hasrete. Dermandır dermansız kalanlara yüreğin gurbetinde büyüyen şifadır.” dedi.

Gecede “Denizin Dibinde Bir Taş Olaydım,  Divane Âşık Gibi, Nayino, Kendim Ettim Kendim Buldum, Evlerinin Önü Handır” türküleri seslendirildi.

Türkü gecesi, teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Görseller

• Eğitim Fakültesi Formasyon Duyurusu | 07.12.2018
  • MAKÜ Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi Çalışma Saatleri | 07.12.2018
  • Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başvuru Evrakları İle İlgili Önemli Duyuru | 07.11.2018