7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü MAKÜ’de Kutlandı

11.12.2017

Hızla gelişen Sivil Havacılık sektöründe ihtiyaçları karşılamak ve nitelikli eleman yetiştirmek için açılan üniversitelerden biri olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bünyesinde bulunan Sosyal Bilimler Meslek yüksekokulu, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından sektörde ses getiren bir etkinlik 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konferans ve sergi salonunda düzenlenen bir program ile kutlandı.

Konferansa konuşmacı olarak; DHMİ Antalya Havalimanında görevli Hava Trafik Kontrolörleri Emin Süme ve Ahmet Kıvrak, Pegasus Havayollarında ikinci pilot(F/O) görevinde Hande Rahime Sipahi, Tailwind Havayolları Antalya Merkez Sorumlusu Emel Aydın, SunExpress Havayollarından Dispatcher Cihat Yiğit ve Ediz Sevim, Havaş Antalya Yolcu Hizmetleri Müdürü Levent Küçüktoka, Havaş Antalya insan kaynakları ve personel şefi Ayça Seğmen gibi havacılık sektöründe görev alan tecrübe sahibi isimler katıldı.

Konuşmacıların yerlerini almadan önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Tekin selamlama konuşmasında Meslek Yüksekokulunun geçmişi ve bugünü ile ilgili misafirlere bilgi verdi. Ardından Sivil Havacılık Bölümü Öğretim Görevlisi Ramis Onur Örük’ün sektöre dikkat çeken istatistikler üzerinden yaptığı konuşma salonda bulunanlar tarafından ilgi ile dinlendi.

Konuşmacıların sahneye daveti sonrası; Hava Trafik Kontrolleri Emin Süme ve Ahmet Kıvrak etkinlikte yaptıkları konuşmada işlerinin ne kadar önemli ve emniyetli uçuşa olan katkılarının ne kadar mühim olduğunu, işe giriş süreçlerinde nelere dikkat edildiğini, işe giriş süreçlerinde aranan koşullardan bahsetti.

İkinci Pilot(F/O) Hande Rahime Sipahi pilot olmak için gerekli koşullar, pilotların iş tanımı ve pilot olmak için izlenilebilecek yollar üzerine MAKÜ öğrencilerine bilgiler verdi.

Tailwind Havayollarından Emel Aydın salona sorduğu ‘ Kim Kabin Memuru olmak istiyor’ sorusunun karşılığında bu mesleği ciddi manada düşünen gençleri görmesi üzerine, nasıl kabin memuru olunur Dilin ne kadar önemli olduğunu, işe alımlarda nelere dikkat ettiklerini ve nelerle karşılaştıklarını esprili bir dille gençlere aktardı.

Dispatcher Ediz sevim ve Cihat yiğit meslek tanımları ile dispatcherların uçuşa yön gösterdiğini ve uçuş planlaması yaptıklarını, işe alım ve çalışma şartlarının zorlu olduğunu gençlere anlattılar.

Havaş Antalya Yolcu Hizmetleri Müdürü Levent Küçüktoka gençlere havacılığa nasıl girdiğini işe alımlarda işini seven, dil yeterlilikleri olan, işleri kendi işleri gibi kabullenen gençlerle ileride iş hayatında görüşebileceklerini söyledi. Havaş insan kaynakları ve personel şefi Ayça Seymen ise Havaş’ın dünü, bugünü ve hangi işleri yaptığı üzerine genç havacılara girdikleri sektörde bulunan firmalar hakkında bilgiler sundu.

Program soru-cevap kısmı, sponsorların sunduğu hediyelerin dağıtılması, günün hatırası olan anmalık ve çiçeklerin konuklara verilmesi ile 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü konferansı gelecek yıl aynı etkinliğin yine yüksek katılımlı bir organizasyon ile yapılması dileğiyle son buldu.

• Erasmus + Personel Hareketliliği Başvuruları 29.03.2024 tarihine kadar uzatılmıştır | 28.03.2024
  • Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine | 27.03.2024
  • 2023 Proje Yılı Erasmus+ Konsorsiyum Projeleri Personel Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği | 27.03.2024
  • Ara Sınav Tarih Değişikliği | 20.03.2024