.

Şehit Öğretmen Aybüke YALÇIN MAKÜ’de Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

08.12.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Genç Sporcular ve Rekreasyon Topluluğu’nun organize ettiği, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen “Şehit Öğretmenleri Anma Gecesi” yoğun katılımla yapıldı.

  Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık YALÇIN’ın onur konuğu olarak katıldığı “Şehit Öğretmenleri Anma Gecesi”ne Genç Sporcular ve Rekreasyon Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Ali KARACA, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve yöneticileri, Akademik ve İdari Personel ile genç öğretmen adayları katıldı.

  Şehit Öğretmenleri Anma Gecesi, Genç Sporcular ve Rekreasyon Topluluğu Başkanı Buğra Cem İŞLEKİ’in açılış konuşmasıyla başladı. Topluluk Başkanı İŞLEK “Peygamber Efendimiz (S.A.V.) iyi bir öğretmen, aynı zamanda iyi bir yol gösterici olmuştur. Bize şehitlik ve şehadet inancını aşılayan Peygamberimizden bu güne kadar, Allah yolunda canlarını verenler her zaman şehadet şerbetini içmiş ve Allah’ın bizlere ayetinde de müjdelediği gibi ‘Ölümsüz’ olmuşlar ve Peygamber efendimize komşu olmuşlardır. Zira ayette de dediği gibi ‘Allah katında öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz’. Hz Ali’nin dediği gibi, bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olmamız gereken şu ahir zamanda, bu yolda canını veren Şehit Öğretmenlerimizi anmak bizim için, hepimizin de birer öğretmen adayı olmamız sebebiyle şeref ve namus borcu olmuştur. Biz de bugün üzerimize düşen vazifeyi yapıyoruz. Şehit Öğretmenlerimizi anıyoruz. Ve kendilerini her zaman hayır dualarıyla yad ediyoruz. Programımıza katılım gösteren Şehit Şenay Aybüke YALÇIN’ın babası sayın Sadık YALÇIN beyefendiye de huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Şeref verdiniz, sefalar getirdiniz.” dedi.

  Genç Sporcular ve Rekreasyon Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Ali KARACA “Kurt Balası Kurt olur, sözleriyle konuşmama başlıyorum. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin bir başka sözü olan ‘Vatan, Bayrak olan her yerdir’ sözüyle hareket edip, Batman’da haince ve kahpece şehit edilen kardeşimiz Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın koca yürekli saygıdeğer babası Sadık YALÇIN beyefendi, üniversitemize gelerek bizleri onurlandırmıştır. Sözlerimi çok fazla uzatmadan, genç öğretmen adayı kardeşlerime şu duygularla seslenmek istiyorum ‘Hepiniz birer Türk Bayrağısınız, Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin, Ne Mutlu Türküm diyene ” dedi.

  Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın babası Sadık YALÇIN, genç öğretmen adaylarına seslendiği konuşmasında; “9 Haziran 2017 Cuma günü vukuu bulan olaydan bu yana yaklaşık 6 aya yakın bir zaman oldu. Bu zaman içerisinde devletimizin ve Sosyal Topluluk Kuruluşlarının bir çok kesiminde aziz Türk Milletinin ülkemizin dört tarafında yaşayan kıymetli insanlarımızdan çok farklı manevi destekler aldık. Üniversite temsilcilerinin bizleri unutmayıp, kızım Aybüke Öğretmenin ve değerli evladımız Necmettin öğretmeninizi unutmadığınızı bizleri buraya davet etme inceliği göstermenizden anlıyorum ki, daha çok yiğitlerin arkadan geldiğini, düşen bayrağın yerde kalmayacağını ve ilelebet bu ülkenin payidar kalacağına inancımız tam olduğuna inanıyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Cumhurbaşkanlığı makamına ve oradan da Başbakan Binali YILDIRIM’ın davetiyle Başbakanlık makamına ve Milli Eğitim Bakanımızın davetiyle 3-4 gün misafir edildik. Bizleri büyük önere ettiler. Kendilerine saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Ülkemizin şu günlerde içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde bir olmamızın gerektiğine inanıyorum. Ayrılık-gayrılık bizleri azaba götürür. Birlikten kuvvet doğar atasözü hiçbir zaman boş değildir. Bir olup, diri olmakta fayda vardır. Ülkemizin etrafına baktığınızda göreceksiniz ki, ateş çemberi içerisindeyiz. Bu sıkıntılı günlerimizde birbirimizi eleştirmek değil, ülkemizin faydasına olan işlerimizi ön plana çıkartıp, onun etrafında toplanmayı başarabilirsek, inanın dünyanın hiçbir kuvveti bizleri bu coğrafyadan silemez ve buna kuvveti yetmeyecektir. Bizleri unutmayan, şehitlerimiz unutmayan asil Türk Milletine vefa borcumu nasıl ödenir bilemiyorum” diyerek “Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan, Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere Turan” sözüyle konuşmasını sonlandırdı.

  Şehit Öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin YILMAZ’ın sevdiği şiirler ve türküler, programda, topluluk üyeleri tarafından okundu, seslendirildi.

“Şehit Öğretmenleri Anma Gecesi”nde, Ekrem Şama’nın “Bu Bayrak” şiiri ve Hüseyin Nihal Atsız’ın “Selam” şiiri Alperen Bayraktar tarafından, Salih Sedat Ersöz’ün “Şehitlerimize” adlı şiiri Gözde Karakılıç tarafından okundu. “Kütahya’nın Pınarları” ve “Eledim Eledim” türküsü Şafak SÖNMEZ tarafından seslendirilirken, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın, şehit olmasından kısa bir süre önce seslendirdiği “Magusa Limanı” türküsü, Topluluk Başkanı Buğra Cem İŞLEK tarafından anma gecesinde seslendirildi.

  Şehit Öğretmenler Şenay Aybüke YALÇIN ve Necmettin YILMAZ için hazırlanan ve şehit öğretmenlerin görüntülerinden oluşan video gösterimi katılımcılara sunuldu. Gösterim esnasında, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadılar.

  Program, Topluluk Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Ali KARACA’nın, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke YALÇIN’ın babası Sadık YALÇIN’a çiçek ve anmalık takdimiyle sona erdi.


Görseller

DUYURULAR

  • Rektör Dalgar’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı | 22.04.2024
  • Mazeret Ara Sınavlarına Başvurular Hakkında Duyuru | 22.04.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Ramazan Bayramı Mesajı | 09.04.2024
  • Acı Kaybımız... | 01.04.2024
  • MAKÜ Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması | 29.03.2024
  • Acı Kaybımız.. | 25.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın 18 Mart Mesajı | 18.03.2024
  • Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın Üniversitemizin Kuruluşunun 18. Yıldönümü Mesajı | 17.03.2024
  • Acı Kaybımız... | 16.02.2024
  • Güney Kariyer Fuarına Gidiyoruz! | 06.02.2024