MAKÜ’de EKG Okuma Eğitimi Verildi

06.12.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım programı bölüm başkanlığı tarafından düzenlenen “EKG Okuma Eğitimi” Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Sn. Prof. Dr. Ersel ONRAT’ın katılımlarıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

İlk ve Acil Yardım programı mezunlarının hastayı ilk gören kişiler olması nedeniyle kendileri açısından çok kıymetli bir yere sahip olduklarını belirten Sayın ONRAT, EKG yorumlamada dikkat edilecek noktaları detaylarıyla ve tecrübeleri ile aktardı. Eğitimde, kalbin fizyolojisinin EKG’ye nasıl yansıdığı, riskli hasta grupları ve Acil Tıp Teknikerlerinin yapması gereken uygulamalar anlatıldı.

Eğitimin sona ermesinin ardından Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner DÖNMEZ,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Canan Demir BARUTCU, Bucak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mümin POLAT ve öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner DÖNMEZ ile İlk ve Acil Yardım Bölüm Bşk. Yrd. Doç. Dr. Selcan KUŞ, konuşmacı Prof. Dr. Ersel ONRAT’a MAKÜ anmalığı takdim etti.