Rektör KORKMAZ Basının Sorularını Yanıtladı
Rektörlük 31.10.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşke alanında yaptığı çalışmaları ve üniversitenin gelişimi hakkındaki bilgileri aktarmak amacıyla yerel ve ulusal basını temsilcileri ile biraraya geldi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti ve MAKÜ iş birliği ile düzenlenen Gazeteci-Akademi buluşmaları kapsamında MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve çalışma arkadaşları, Burdur ve İlçelerinde görev yapan basın mensuplarına MAKÜ Yerleşkesi içerisinde bir tanıtım gezisi düzenleyerek, tamamlanan ve yapımı devam eden projelerin tanıtımını yaptılar.

Yapılan Yerleşke içi tanıtım turu sonrası Rektör KORKMAZ,  Avşarhan VIP Salonda yaptığı basın toplantısı ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat TUNCEL’in konuşması ile başlayan toplantıda MAKÜ’nün umutlu geleceğin adı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan TUNCEL, yapılan bu basın buluşması için hem Rektör KORKMAZ’a, hem de üniversite yönetimine teşekkür etti.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını tek tek yanıtlayan Rektör KORKMAZ, şehrin üniversite ile bütünleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, şehir üniversitesi olma yolundaki ilerlemenin sürdüğünü söyledi. Üniversite olarak vatandaşa hizmet vermek, vatandaşın hizmete ulaşabilmesini sağlamak adına Diş Hekimliği Fakültesi’nin merkez yerleşkede yapılmasını istediklerini dile getirdi.

İletişim Fakültesi hakkında soru soran basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rektör KORKMAZ, ana düşünce olarak İletişim Meslek Yüksekokulu projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini, yalnız Türkiye’de örneği olmamasından dolayı YÖK’ün bu projeyi henüz onaylamadığını, bunun yerine şuan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda dört iletişim programını birden açtıklarını, ilk olarak Radyo Televizyon programcılığı bölümünün önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacağını diğer bölümlerin de ileriki dönemlerde açılacağını aktardı.

Türk Eğitim Sisteminde uygulamalı eğitimin olduğunu ve üniversite olarak da şehir merkezinde bulunan meslek yüksek okullarının 3+1 uygulamalı eğitim modeline geçtiğini, Türkiye’de bunu uygulayan birkaç üniversiteden biri olduklarını söyledi. Veteriner Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitime hemen geçeceklerini ve Türkiye’de Tıp öğrencilerinin aldığı bu uygulamalı eğitimi Veterinerlik alanında ilk kez MAKÜ’nün vereceği bir eğitim olduğunu söyledi. Gastronomi Bölümü’nde de uygulamalı eğitim verileceğini söyleyen Rektör KORKMAZ, öğrencilerin yaptığı yemekler o gün servis edilecek ve öğrenciler o yemeği yiyen kişilerin verdikleri puanlarla geçme notunun bir parçası olacak” dedi. MAKÜ’nün yarıya yakın bölümünün uygulamalı eğitime geçeceğini sözlerine ekleyen Rektör KORKMAZ, “Uygulamalı eğitim için erken davranmamız MAKÜ’yü farklı bir noktaya getirecek” dedi.

İlçelerdeki okullardan da söz eden Rektör KORKMAZ, Yeşilova ve Altınyayla Meslek Yüksekokullarının açıldığını, Bucak’ta ise hiçbir sıkıntının olmadığını 3+1 uygulamalı eğitime Bucak’ta da geçeceklerini söyledi.

Süt ARGE Merkezi’nin kurulması hakkında da açıklama yapan Rektör KORKMAZ, “Manda, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sütlerinin burada Bölgeye yeni markalar üretecek şekilde ürünlerin çalışmasını yapacak bir merkez olacak. Bu 4.5 milyonluk bir proje. Bu projenin de bu sene içerisinde altyapısı kurulmuş olacak. Ciddi bir süt işletmesi ve ciddi bir ARGE laboratuvarları var. Bunu destekleyecek şekilde Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdik ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu isimli bir okul kurduk. Yakın gelecekte de üniversitenin projelerinde kullanmak üzere 10 adet uzman veterineri de bu MYO ve çiftlik bünyesinde istihdam edeceğiz” dedi.

BURDURLU MAKÜ’YE SAHİP ÇIKIYOR

Mantıklı ve sağlıklı projelerle, sağlıklı iletişim kanallarını bir eşgüdüm içerisinde işletirseniz projelerin ve kaynağın detay olduğunu düşündüğünü belirten Rektör KORKMAZ, “Burdur MAKÜ’ye sahip çıkıyor, üniversite-sanayi-sektör işbirliği Türkiye’nin hiçbir üniversitesinde yok” dedi.

“Üniversite kurulduğu andan itibaren nominal değerler olarak kamu yatırımlarını  göz önünde bulundurursak bugüne kadar yapılan yatırımlar 750 milyonun üzerinde” ifadelerini kullanan Rektör KORKMAZ, “Bu dönemde de kamu kaynaklarının dışında ihalesini yaptığımız ve çalışmalarına başladığımız yaklaşık 150 milyon liralık bir kaynak harcamamız var. Toplamda kamu kaynakları ile birlikte yaklaşık 200 milyonluk bir kaynağımız var” dedi.

GELECEK YIL ÖĞRENCİ SAYIMIZI 36 BİNE ÇIKARACAĞIZ

Öğrenci sayısı konusunda da sorulan soruları cevaplayan Rektör KORKMAZ; “Şuanda merkezde 20 bini aşan öğrencimiz var. Toplamda 32 bin öğrenciye sahibiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılı için merkezde 25 bin öğrenci hedefi ortaya koymuştuk, toplamda da 40 bin öğrenci hedeflemiştik. Geçen yılki MYO’lardaki beklenmedik gelişmeye rağmen hedef sınırında devam ediyoruz. 2023’te de 60 bin hedefi koymuştuk. Gelecek yılki tahminim de merkezde 23 bin, toplamda 36 bin öğrencimiz olacak” dedi.

Barınma hakkında da soruları cevaplayan Rektör KORKMAZ; “Öğrenci sayımızın artması ile barınma alanında da ihtiyaç arttı. Ama bizim alternatiflerimiz var. Yurt açısından ihaleye çıkıp hemen 1 yıl içerisinde yurt yapımını gerçekleştiririz. Apartlar şuan o kadar çok yapılıyor ki, Burdur’da barınma konusunda sıkıntı yaşanılacağını düşünmüyorum” dedi.

REKTÖR KORKMAZ’DAN DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Bucak basınından NNC Medya Genel Yayın Yönetmeni Osman NANECİOĞLU’nun doğum günü olması nedeniyle sürpriz yapmayı da unutmayan Rektör KORKMAZ, Osman NANECİOĞLU ile birlikte mumları üfledi ve bir kahvenin 40 yıl hatırı var diyerek, MAKÜ fincanı hediye etti.

Toplantı basın mensupları ile birlikte yenilen öğle yemeği ile son buldu.