MAKÜ Güreş Takımı Yine Şampiyon

11.05.2017

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  90 üniversite ve Bin’in üzerinde sporcunun katılımıyla Sivas’ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Serbest Güreş Takımından Türkiye Şampiyonasında; Emre DEMİRCAN ve M. Ali DAYLAK Türkiye 3. sü olurlarken,  Selim KOZAN, Enes USLU, Muhammet Lütfü KÜÇÜKYILDIRIRM, Fatih ERDİN, Mustafa SESSİZ ve  Ali BÖNCEOĞLU Türkiye Şampiyonu oldular. MAKÜ Bayanlar Güreş Takımı takım olarak Türkiye Şampiyonu ve Greko Romen’de Erkek Güreş Takımı da  Türkiye 3. sü oldular. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Güreş Takımı Genel Klasmanda da 69 puanla Türkiye Şampiyonu oldu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Güreş Takımı Antrenörü ve Milli Takım Antrenörü BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN takımın şampiyonluğu nedeniyle gururlu olduklarını belirterek; “Köklü üniversiteler arasından sıyrılıp, şampiyon olmamız sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın spora yapmış olduğu yatırımların sonucudur. Dünya, Avrupa, Türkiye Şampiyonlarının, Kırkpınar Başpehlivanlarının üniversitemizi tercih etmesi bir tesadüf değildir. Emeklerinden dolayı sporcularımıza ve katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a teşekkür ediyoruz” dedi.