Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Tarafından Düzenlenen 4. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi Başladı
Rektörlük 21.04.2017

4. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi bu yıl Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu evsahipliğinde MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda başladı.

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Ardından Sazda Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Gökhan ÇAĞIRGAN, Sipside Tuncer AKBAY ve Bendir’de Oğuz ÇÖMEK tarafından Burdur yöresi türküleri seslendirildi ve öğretim elemanı Uzman Nurgül MIHLADIZ tarafından hazırlanan halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları ile devam eden programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR, geniş katılımlı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen kongreden duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Rektör Yardımcısı ACAR, Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ın Ankara’da bulunduğunu ve hem Burdur’a hem de Üniversite ailesine spor alanında ivme kazandıracak projelerin orada imzalanacağı müjdesini verdi. ACAR ayrıca “Üniversitemizde ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak spor alanlarında ciddi yatırımlar yapılıyor. Spor alanında istediğimiz düzeye ulaşma ve bir farkındalık oluşturması açısından ciddi bir adım atıldığını söyleyebilirim. Zayıf yönlerimizin farkına varıp güçlendirmeli ve güçlü yönlerimizi de daha da geliştirmeliyiz. Bölgemizin konumu ve üniversite altyapısının gücüne bakarak gelecekte marka olma yolunda ciddi bir misyonumuzun olduğunu vurgulamak isterim. Gelecek için ümitvarız.” ifadelerinin kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk ŞİRAN ise, Burdur’un turizm açısından mükemmel bir yer olduğuna vurgu yaptı ve Burdur’un spor ve kültür alanında altyapısının zengin olduğunu belirtti.

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal TAMER ise, gençlere seslenerek “Türkiye Cumhuriyeti size emanet olduğu gibi sporu da sizlere emanettir. Sporun hak ettiği yere gelebilmesi için bilime önem vermek gerekiyor. Bilime önem vermekle iş bitmiyor bunu uygulamada da gösterip başarı elde etmek gerekiyor. Dünyada gelişmiş ülkelere bakıldığında spor alanında çok ileride değiliz. Siz öğrenciler aldığınız eğitimlerle başarılar elde edecek ve bilimde hem de sporda ülkemizi zirveye taşıyacaksınız. Ülkemiz spor alanında çok gelişti. Spor tesislerimiz yurtdışındakilerle yarışır düzeyde yapılıyor. Spor ülkemizde yaygınlaşıyor. Siz gençler onu daha da ileriye taşıyacaksınız.” dedi ve federasyon olarak yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY da ülke olarak sadece kendi gelişimi ile ilgilenen değil, başka ülkelerle de her zaman iletişimde olan bir ülke olduğumuzu vurgulayarak Bosna Hersek, Moldova, Kırgızistan, İran, Irak, Gürcistan ve Özbekistan gibi ülkelerle Avrasya Spor Bilimleri Birliği kurma çalışmalarını anlattı.

Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kadir PEPE ise kongrenin amacının gençleri spor bilimine kazandırmak ve bilimsel yaklaşım metodunu benimsetmek olduğuna vurgu yaparak kongrede 414 bildiri okunacağını 260’dan fazla öğrencinin ise konuk olduğunu vurguladı.

4. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi için oturuma geçildi.

Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet GÜNAY’ın yaptığı oturumda Prof. Dr. A. Azmi YETİM, Doç. Dr. Atilla PULUR ve Prof. Dr. Bahtiyar ÖZÇALDIRAN ise konuşmacı olarak yer aldı.

Oturumun sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş ACAR tarafından Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal TAMER’e; Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kadir PEPE ise Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY’a anmalık verdi.

Birçok oturumlarla devam edecek olan 4. Uluslararası Spor Bilimleri Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi, 23 Nisan tarihinde son bulacak.