KAYAPINAR; “Dinimizin Temel Kaynakları Kitap ve Sünnet”
Rektörlük 17.03.2017

Üniversitemiz Nedve Topluluğu tarafından düzenlenen Dr. Hüseyin KAYAPINAR'ın konuşmacı olarak katıldığı 'İctihad Farklılıkları ve Günümüz Dini Problemlere Çözümler' konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleşen konferansa, Burdur İl Müftüsü Hıdır BAYRAK, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet ONAY, akademisyenler, öğrenciler ve Burdur halkı katıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf Öğrencisi Emin ÖZTÜRK tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet ONAY açılış konuşmasını yaptı. ONAY konuşmasında; “Böyle bir günde, böyle bir zamanda İslam dini adına İctihad farklılıklarının ne derece önemli olduğunu, bu farklılıkların bizlere nasıl bir zenginlik kattığını, derelerde kırılma noktalarının oluştuğunu bu konuyu sizlere birinci ağızdan, bu işi Diyanet İşleri Başkanlığı’nda uzun yıllar yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin KARAPINAR’ı davet ettik. Tecrübeyle edinilen bilgi, sahada edinilen bilgi en değerli bilgidir. Biz bu değerin kıymetini bilmeliyiz” dedi.

Programa Konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin KAYAPINAR, konuşmasına dua ile başladı. Konuşmasını öğrencilere yapacağını düşündüğü için teknik bir konu seçtiğini söyleyen KAYAPINAR, hayatında yaşadıkları güzel olaylardan bahsetti. “Diminizin temel kaynakları Kitap ve Sünnet” diyen Dr. Hüseyin KARAPINAR, ayeti kerimlerle örnekler vererek İslam dinimizi ve Allah’ın bizlere buyurduklarını hatırlattı.

“Peygamberin dediğine, peygamberin kendisine itaat edin” diyen KAYAPINAR, “Allah’ın kitabı bir fizik kitabı değil, başka bir kitap değil. Allah’ın kitabında her şey açıklanmaz, namaz kıl der nasıl kılınacağı açıklanmaz, oruç tut der, nelerin orucu bozacağı anlatılmaz. Peki neye bakacağız. Rasul’ün sünnetine bak. Allah’ın elçisinin elçisini, Allah’ın razı olduğu şeye muvaffak kılan Allah’a hamdolsun” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin KAYAPINAR yaptığı bilgilendirici konuşmasının ardından, davetlilerin sordukları sorulara verdiği aydınlatıcı bilgiler ve net cevaplar dikkat çekti.

Program sonrasında,  İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet ONAY, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin KAYAPINAR’ateşekkür Belgesi ve üniversitemiz anmalığını takdim etti. Burdur İl Müftüsü Hıdır BAYRAK da Nedve Öğrenci Topluluğu Başkanı Mehmet BOZKIR’a teşekkür belgesi takdim etti. Programda emeği geçen topluluk üyelerine de teşekkür belgeleri verildi.